Şampiyonlar Ligi'ne veda

Spartak Moskova'yla 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Moskova'da 2-1 yenildiği ilk maçın rövanşında gol bulmak için karşılaşmaya baskılı başlayan Fenerbahçe, rakip kalede gol ararken, maçın henüz 6. dakikasında golü kalesinde gördü.
Karşılaşmaya temkinli başlayan Spartak Moskova ise maçın başında rakibinin baskısı karşısında pozisyon vermezken, rakip kaleye gittiği ilk pozisyonda 6. dakikada Ari ile bulduğu golle deplasmanda 1-0 öne geçti. Rakip sahada bulduğu golle rahatlayan Rus temsilcisi, Fenerbahçe kalesinde uzaktan şutlarla ikinci golü aradı. İlk yarıda savunmasında açık vermeyen Spartak Moskova, maçın başında attığı golle devreyi 1-0 önde kapattı.
Karşılaşmanın ikinci yarısına goller bulmak için çıkan Fenerbahçe, henüz 47. dakikada Hasan Ali Kaldırım ile rakip kaleyi yokladı. 52. dakikada Mehmet Topal'ın bir şutu direkten dönerken, teknik direktör Aykut Kocaman 59. dakikada Selçuk Şahin'in yerine Alex'i oyuna aldı. Bu dakikadan sonra arka arkaya rakip kalede gol pozisyonları bulan Fenerbahçe'de 63. dakikada bu kez Mehmet Topuz'un kafa vuruşunda top yine direkten döndü. Sarı-lacivertliler aradığı gole 69. dakikada Sow ile ulaşarak 1-1 eşitliği sağladı. Karşılaşmanın 80. dakikasında 10 kişi kalan rakibi karşısında yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremeyen sarı-lacivertliler, maçtan 1-1 beraberlikle ayrılarak, Şampiyonlar Ligi'nden elendi.
 

UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek
Fenerbahçe, Avrupa kupaları mücadelesine UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. En son 2008-2009 sezonunda ''Devler'' arenasında yer alan sarı-lacivertliler, 2009-2010, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarının ardından bu sezon da bu kulvarda olmayacak. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde grup kuraları 31 Ağustos Cuma günü çekilecek.

"Topun canı var"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, mücadelede erken yedikleri golün her şeyi berbat ettiğini söyledi.  Kocaman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, oyunu tamamen rakip savunma üzerine doğru itmeye çalışmak istediklerini anlatarak, ilk yarıdaki mücadeleyi şöyle değerlendirdi: ''İki takım da çok istiyordu, bunu sahada gösterdi. İlk kaleye gelişin ve vuruşun gol olması her şeyi ilk yarı için berbat etti. Bu andan sonra özellikle, ilk yarıda söylemeye çalıştığım saldırgan oyunumuz daha çok şuursuz bir oyuna döndü.''  İkinci yarıda rakibe saldıran oyunlarına biraz daha şuur ve futbol aklı eklemek gerektiğini ve böyle de yaptıklarını belirten Kocaman, son saniyeye kadar gol arayışıyla geçen bir süreçte oyunu tek kaleye çevirmeyi başardıklarını, ancak maçı uzatmaya götürecek golü bulamadıklarını kaydetti.

Alex konusunda konuşmadı
Teknik direktör Kocaman, ikinci yarıda oyuna aldığı Alex'in pozisyonlardaki katkısının ne olduğu ve son dönemde bu futbolcuyla ilgili yaşanan krizin çözülüp çözülmediği sorusuna yanıt vermek istemedi.  
Sarı-lacivertli takımın bundan sonraki süreçte hedefinin ne olacağı sorusuna Aykut Kocaman şöyle yanıt verdi:
''Fenerbahçe'nin hedefi bitmez, bitmemeli de zaten. Takım Şampiyonlar Ligi istekliliğini son saniyeye kadar gösterdib. Ancak, hep söylerler ya 'topun canı var' diye. Bugün bizim adımıza bu anlamda kaleye girmedi."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri