Şampiyonlar gözünü Milli formaya dikti

Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda dereceye giren Meram Belediyesporlu tekvandocular Beyşehir'e döndü.
41 kiloda Türkiye şampiyonu olan Beyşehir Gazi İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Zeliha Ağrıs, birbirinden zorlu rakipleri geride bırakarak altın madalyaya ulaştığını belirtti. Ağrıs, daha önce de Türkiye 2'ncisi olduğunu hatırlatarak, “Bu Türkiye çapında aldığımız en büyük başarı. Hedefim, seçmeler yapılırsa, burada da birinci olup milli formayı giymek ve bir daha hiç çıkarmamak” dedi. +59 kiloda Türkiye üçüncüsü olan Gazi İlköğretim Okulu 7. sınıfta öğrenim gören Ümmügülsüm Koçak ise, daha önce katıldığı şampiyonalarda üç kez ilk 8 içerisinde kalma başarısını gösterdiğini vurgulayarak, “Türkiye üçüncülüğü en büyük başarım oldu. Bu başarımın sırrını, hocamızın bizi ciddi bir şekilde hazırlamasına borçluyum” şeklinde konuştu. 37 kiloda Türkiye üçüncülüğüne uzanan TOKİ İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Mustafa Heybet ise, "Bundan sonraki hedefim, milli formayı giyip ülkemi uluslararası müsabakalarda temsil edebilmektir” diye konuştu.
Tekvando antrenörü Nafiz Çakır ise, Beyşehirli sporcularının Meram Belediyespor bünyesinde şampiyonaya katıldığını belirterek, “Marmaris'teki turnuvaya Beyşehir'den toplam 13 sporcu ile katıldık. Bunlardan 7-8'inin derece elde edecek kapasiteleri olduğunu biliyorduk. Hazırlıklarımızı da buna göre yaptık. Hedefimiz en az bu sayıda bir derece elde etmekti ama 1 birincilik, 2 üçüncülük derecesi ile yetinmek durumunda kaldık. 3 sporcumuz madalya maçında şanssız bir şekilde yenilerek elendi. Buna rağmen, elde ettiğimiz başarı çok önemli” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri