Şampiyona Akşehir'de

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'na Konyanın Akşehir ilçesinde başladı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'na Konya’nın Akşehir ilçesinde başladı.
Akşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen şampiyonada 29-30 Haziran tarihleri arasında Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 28 ekip birincilik için ter dökecek. Akşehir’de düzenlenen şampiyonaya; Adana, Adıyaman, Antalya, Artvin, Aydın, Bursa, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, İstanbul, Kars, Kırklareli, Malatya, Manisa, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak illerinden toplam 28 ekip katılıyor. Bugün başlayan şampiyonada katılımcı tüm ekipler eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Buradaki törene Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu yetkilileri ve yarışmaya katılacak ekipler katıldı. Çelenk sunumundan önce yarışmaya katılan bazı ekipler tarafından yörelerine ait halk oyunları sergilendi. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra yarışmaya katılan tüm ekipler ve protokol birlikte yürüyerek bir kortej oluşturuldu. Akşehirlilerin büyük ilgisini çeken yürüyüş, Nasreddin Hoca Türbesi önünde son buldu.
Şampiyonada 29 Haziran'da Geleneksel Dal (Düzenlemesiz), 30 Haziran'da ise Geleneksel Dal (Düzenlemeli) yarışmaları yapılacak. Yarışmalar Akşehir Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri