Şampiyon tekvandoculara coşkulu karşılama

Bosna-Hersek'te 22-23 Eylül tarihleri arasında yapılan 14. Balkan Tekvando Şampiyonasında Türkiye'ye altın madalya ve 5'incilik derecesi kazandıran...

Bosna-Hersek’te 22-23 Eylül tarihleri arasında yapılan 14. Balkan Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye’ye altın madalya ve 5’incilik derecesi kazandıran 3 sporcu Konya’nın Beyşehir ilçesine gelişinde çiçeklerle ve büyük bir coşkuyla karşılandı. Şampiyonada Beyşehirli tekvandoculardan 41 kiloda Fatma Keleş ve 51 kiloda Zeliha Ağrıs Türkiye’ye altın madalya kazandıran isimler oldu. 59 kiloda derece şansını kıl payı kaçırarak 5’inci olan Samet Gümüşel ve kilolarında birinci olan sporcular için otogar kavşağında çalan davul zurna eşliğinde araç konvoyu düzenlendi. Otogar kavşağında boyunlarına çiçekler asılan Beyşehirli sporcular, düzenlenen konvoy eşliğinde bir kamyonet üzerinde şehir merkezine giriş yaptı.
Konvoyun şehir gezisi anıt meydanında noktalanırken, burada da sporsever vatandaşlar Beyşehirli tekvandocuları tek tek kucaklayarak bağırlarına bastı. Atatürk Anıtı önünde 3 sporcuya da altın hediye edilirken, yaşanan coşkuya ortak olan İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir’in bu tür başarılara aslında yabancı olmadığını belirterek, “Güzel ilçemizin çok da yabancısı olmadığı bir başarıyı daha burada kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Beyşehir geçmiş yıllardan itibaren bireysel vücut sporlarında özellikle başarıyı yakalamış, gerek bölgemizde, gerek ülkemizde, gerekse dünyada hakikaten adından söz ettirmeye başlamıştır. Son yapılan Balkan Şampiyonası’nda da ilçemizden Fatma, Zeliha ve Samet kardeşlerimiz ilçemizin yüzünü ağartmışlardır. Kendilerini kutluyor, yetiştiren, anne, baba, öğretmen ve antrenörlerini tebrik ediyorum. İnşallah bu başarı daha da artacaktır. Ülkemizin yüzünü bu öğrenciler, bu sporcular ağartmaya devam edeceklerdir. Biz kendilerini burada sembolik olarak ödüllendiriyoruz” dedi.
Beyşehirli sporcuların antrenörü Nafiz Çakır da, elde edilen başarıların tesadüfi olmadığının bir kez daha gözler önüne serildiğini söyledi. Son yıllarda yaşanan başarıları disiplinli olarak çok daha fazla çalışmaya bağlayan Çakır, “Bu çalışmalar kısa vadede olan şeyler değil. Çocuklarımız yaz döneminden bu yana günde çift idmanla çalıştı. Yoğun bir çalışma temposu içerisinde bu şampiyonaya hazırlandılar. Başarılı neticeler öyle kolay elde edilmiyor, yoğun emek istiyor. İşte Türkiye de artık tekvandoda dünyada söz sahibi bir ülke haline geldi. Bu başarıları elde etmek çok önemli, çünkü çok zor bir spor, aynı zamanda çalışılması, hem aklı, hem de fiziki durumu çok iyi kullanmak gerekiyor. Bu sporcularımız geriden gelen miniklere de çok güzel bir örnek oluyorlar. Sporcularımı yürekten kutlarken, böyle coşkulu bir organizasyon düzenlendiği için de yetkililerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri