Şampiyon tekvandocular Beyşehire döndü

Tekirdağda 20-25 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonasında 33 kiloda altın madalyaya ulaşan Furkan Çakır ile 36 kiloda birincilik kürsüsüne çıkan Fatma Keleş turnuvanın s

Tekirdağ’da 20-25 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonası’nda 33 kiloda altın madalyaya ulaşan Furkan Çakır ile 36 kiloda birincilik kürsüsüne çıkan Fatma Keleş turnuvanın sona ermesinin ardından Beyşehir’e döndü. Beyşehirli Türkiye şampiyonu Furkan Çakır, şampiyonada çok zorlu maçlar çıkardığını belirterek, “Ama zoru başardım ve birinciliği elde ettim. Bu benim için gurur verici bir durum. Şampiyonaya hazırlanırken iyi motive olduk. Bundan sonraki hedefim; milli formayı giymek ve olimpiyatlarda ülkemizi temsil ederek birincilik kürsüsüne çıkmaktır.”dedi.

Bayanlar 36 kiloda Türkiye şampiyonluğuna ulaşan Fatma Keleş ise, bugüne kadar birinci olabilmek için inanılmaz bir hırsla çalıştığını ifade ederek, “Hedefime ulaştım. Bundan sonraki hedefim; daha çok çalışıp sonraki Türkiye şampiyonalarında yine birincilik kürsüsüne çıkmak ve uluslar arası şampiyonalara da katılıp Türkiye’ye dereceler getirmektir.”diye konuştu.

Beyşehir Belediyespor Kulübü tekvando antrenörü Nafiz Çakır ise, şu değerlendirmeleri yaptı: “Furkan’ın kilosunda 125 sporcu vardı. Sporcumuz 7 maç yaparak birinciliği elde etti. Bunlar çalışarak oluyor. Tekvandoda mücadeleler çok zor geçiyor. Ama biz bu zoru çok çalışarak aşmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız bizlere çok büyük bir mutluluk yaşattı. Onları bir kez daha tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Çocuklarımızın burada derece yapmaları kendilerine hem iyi bir motive oldu, hem de 2013’te yapılacak dünya yıldızlar Avrupa şampiyonasına bu çocuklarımızı da hazırlayıp ilçemizden Türkiye çapında yeni sporcular yetiştirmeye çalışacağız.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri