Şampiyon kim olacak?

Temsilcimiz Torku Konyaspor bugün sahasında Beşiktaş'a ağırlayacak. Temsilcimiz maçı kazanması durumunda ligin ikinci devresinin en fazla puan toplayan takımı olacak

Bu sezon Aykut Kocaman yönetiminde başarılı bir grafik çizerek Spor Toto Süper Lig'de 3.sıraya ambargo koyan Torku Konyaspor, ligin ikinci devresinde 37 puan topladı. Topladığı 37 puanla Torku Konyaspor, ligin ikinci devresinde en çok puan toplayan ikinci takım konumunda. Geçtiğimiz pazar günü evinde Osmanlıspor'u 3-1 yenerek Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş ligin ikinci devresinde topladığı 38 puanla, ligin ikinci devresinde en çok puan toplayan takmı konumunda. Ligi ikinci sırada bitirmeyi garantileyen Fenerbahçe ise, ligin ikinci yarısında 33 puan topladı.

KONYASPOR 37 PUAN TOPLADI

Sergilediği futbolla taraflı tarafsız bütün futbolseverlerden büyük beğeni toplayan temsilcimiz Torku Konyaspor, bu sezon ki sergilediği başarılı futbolunun karşılığını aldı. Bu sezon 63 puan toplayan temsilcimiz Torku Konyaspor, ligin 3.sırasına haftalar boyuncu ambargo koyarak Avrupa Ligi'ne doğrudan katılmayı ligin bitimine 2 hafta kala garantiledi. Temsilcimiz Torku Konyaspor, ligin ilk devresinde 26 puan toplarken ligin ikinci devresinde ise 37 puan toplamayı başardı. Ligin ikinci yarısında 16 maça çıkan Torku Konyaspor, 16 maçta; 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

BEŞİKTAŞ 38 PUAN TOPLADI

Spor Toto Süper Lig'de bitime 1 hafta kala Osmaniyespor'u 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş, ligin ikinci yarısında en çok puan toplayan takım konumunda. Ligin ikinci yarısında 16 maça çıkan siyah-beyazlı takım 12 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet  alarak 38 puan topladı. Ligin ilk devresinde 41 puan toplayan Beşiktaş, ligin ikinci devresinde ise 38 puan topladı. Ligin ikinci devresinde en çok puan toplayan 3.takım ise Fenerbahçe. Spor Toto Süper Lig'i 2.olarak bitirmeyi garantileyen Fenerbahçe ise topladığı 33 puanla ligin ikinci devresinde en çok puan toplayan 3.takım.

EN AZ PUAN TOPLAYAN ANTEP

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında en az puan toplayan takım ise Gaziantepspor. Ligde kalma umutlarını son haftaya taşıyan kırmızı-siyahlı ekip, ligin ikinci yarısında 10 puan topladı.  Spor Toto Süper Lig'de küme düşmesi haftalar öncesinden kesinleşen Mersin İdman Yurdu ise 11 puan toplarken, bu sezon Hikmet Karaman yönetiminde inişli çıkışlı bir grafik çizen Çaykur Rizespor ise ligin ikinci devresinde 13 puan toplarak, ligin ikinci devresinde en az puan toplayan üçüncü takım oldu.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri