Sami Gökbaba Dünya 3.’sü oldu

Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nden Yaşar Sami Gökbaba, Rusya’da yapılan Para-Tekvando Dünya Şampiyonası’nda 80 kiloda dünya üçüncüsü oldu.

Dünya Tekvando Federasyonu’nun (WTF) düzenlediği 2. Para-Tekvando Dünya Şampiyonası 11 Mayıs 2010 tarihinde Rusya’nın St. Petersburg şehrinde yapıldı. 25 ülkenin katıldığı Para-Tekvando Dünya Şampiyonası’nda Milli Takım’da mücadele eden Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Yaşar Sami Gökbaba 80 kiloda yarıştı. Başarılı mücadelesiyle dikkat çeken Gökbaba, çeyrek finalde Rus Shakhmanov Marat ile karşılaştı. Gökbaba, müsabakayı 18-17 kazanarak yarı finale yükseldi. Sporcumuz, yarı finalde İranlı Jafarzadeh Mahmoud’a yenildi ve dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Vücudundaki engele rağmen engelli olmayan arkadaşları ile birlikte antrenmanlara çıktığını ve başarılı olmak için çok çalıştığını belirten genç sporcu, elde ettiği dereceden mutluluk duyduğunu ifade etti. Çalışmalarında kulübünden ve hocalarından büyük destek gördüğünü vurgulayan Gökbaba, 2011 yılında Kore’de yapılacak Dünya Şampiyonası’nda zirvede olmayı amaçladığını söyledi. Para- Tekvando Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi en güzel şekilde temsil eden Yaşar Sami Gökbaba’yı tebrik eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, engelli olmanın spor yapmak için sorun olmadığını belirterek, Gökbaba’nın azmi ve başarıları ile tüm engellilere örnek olduğunu vurguladı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri