Samed, Prof. Dr. Güner'i Ağırladı

Samsun Memurlar Derneği (SAMED) OMÜ İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Güner'i ağırladı. Prof Güner, “Mümin ve Müslüman Ahlakı ile Hucurat Süresi”ni anlattı.İlk olarak konuşmasında Kur’an-ı Kerim’de...

Samsun Memurlar Derneği (SAMED) OMÜ İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Güner'i ağırladı. Prof Güner, “Mümin ve Müslüman Ahlakı ile Hucurat Süresi”ni anlattı.

İlk olarak konuşmasında Kur’an-ı Kerim’de ahlak süresi olarak ta bilinen, hayatımızın her tarafını kuşatan bir özelliği bulanan “Hucurat Suresi”ni ele alıp konuyla ilgili hadislerden bahseden Prof. Dr. Güner, “İnsan, özlü ve vazifeli bir varlıktır. Allah(c.c) öyle bir paye bahşetmiş. Dolayısıyla da vazife ve sorumluluk yüklemiş. O vazifeyi taşıyabilmesi için insanın hangi hususiyetlere sahip olması gerekiyorsa ona göre de donanımlı yaratmış. İnsanın iki temel vazifesi var; Rabbine ve Kullarına karşı. Bunlar Hukukullah ve Hukuk-u ibadullah.” diye konuştu.

Konuşmasında istişarenin önemine vurgu yapan Güner şöyle konuştu: “İstişare çok önemlidir. Kendisi peygamber olmasına karşın Hz. Muhammed (s.a.v.) işlerini ashabıyla istişare ederek iş yapmıştır. Bilme bilmeme meselesi değildir. Ola ki birisi unutur ya da hata ederse orada bulunan bir diğeri ona hatırlatsın.”

Hucurat suresini âyet âyet mealiyle beraber okuyup âyetlerin nüzul sebepleri olarak rivayet edilen kıssalardan da bahsederek hadis ve sünnetler ışığında “Allah'’in âyetlerini nasıl anlamalı ve mümin bir insan olarak nasıl ahlaklanmalıyız” hususunda değerlendirmelerde bulunan Osman Güner, surenin yarısına geldiğinde katılımcıların konu ile ilgili sorularını alarak bunları tek tek cevaplandırdı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri