Samed, Kimse Yok Mu Samsun Şubesini Ziyaret Etti

Samsun Memurlar Derneği (SAMED), Türkiye'de ve dünyanın 113 ülkesinde ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Kimse Yok Mu’nun Samsun şubesini ziyaret etti. Yapılan ziyaret nedeniyle mutlu olduklarını belirten Kimse Yok Mu Samsun Şube Müdürü...

Samsun Memurlar Derneği (SAMED), Türkiye'de ve dünyanın 113 ülkesinde ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Kimse Yok Mu’nun Samsun şubesini ziyaret etti.

Yapılan ziyaret nedeniyle mutlu olduklarını belirten Kimse Yok Mu Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay, dernek faaliyetleri ve dernek oluşumu hakkında misafirlerine bilgi verdi. Bugüne kadar gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yapılan faaliyetleri detaylı bir şekilde anlatan Başbay, “Kimse Yok Mu Derneği olarak gerek sağlık alanında gerekse sosyal ve kültürel ihtiyaçlar noktasında dünyada kabul gören ve görmeye devam eden bir derneğiz. Ülkemizi bu manada gururla temsil ediyoruz ve her ne olursa olsun ülkemiz, milletimiz adına hiç durmadan yürüyeceğiz. Bünyemizde, ülkemiz ve dünyaya hizmet edebilecek bir düzeyde her türlü afet karşısında ‘Asya Arama Kurtarma’ adında ekibimiz 24 saat esasına göre her an göreve hazır vaziyette bekliyor. Asya Kurtarma ekibi ile gerek insan olarak gerekse araç ve aletler noktasında özel donanımlı bir ekip oluşturduk. Ekiplerimiz sık sık eğitimler gerçekleştiriyor, bu yönde kamu kurumlarından stratejik planlamalarda davet alarak görevlendirme planlamaları yapıyor.” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği olarak dünyada ilklerden olabilecek üst düzey bir otomasyon ağı ile hizmet verdiklerini hatırlatan Başbay, şöyle konuştu: “Derneğe bağışlanan iğneden ipliğe her kalem bağış kimliklendiriliyor, ayrı ayrı numaralama yapılarak kayıt altına alınıyor. Ayrıca, bu kayıtlar tüm Türkiye’de online olarak şeffaf olarak kontrol edilebilir durumda. Gıda ve giyecek yardımlarının yanı sıra dünya çapında ciddi boyutta bir fedakârlığa dönüşen katarakt tedavileri ve ameliyatları yapıyoruz. Bunun yanı sıra yine aynı bölgelerde yıllarca su sıkıntısı çekmiş insanlara binlerce su kuyusu açtırdık. Özellikle Afrika kıtasında çığır açtık, bu sebeple ülkemiz ve milletimiz adına gurur duyuyoruz.”

Herkesin ve her kesimden insanın çok rahat Kimse Yok Mu gönüllüsü olabileceğini, bunun için hiçbir taleplerinin olmadığını, sadece www.kimseyokmu.org.tr. adresinden gönüllülük formu doldurulmasının yeterli olacağını vurgulayan Cemil Başbay, herkesi gönüllü olmaya ve bu kutsi aileye davet ettiklerini, kapılarının her zaman herkese açık olduğunu belirtti.

SAMED Başkanı Muhsin Bayrak ise SAMED olarak ziyaretten fazlasıyla memnun olduklarını, ülke ve millet adına elde ettikleri başarılı çalışmalardan ötürü gurur duyduklarını söyledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri