Samanyolu Koleji’nde İlk Ders Kemal Gülen’le Başladı

Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi 32. yıl eğitim-öğretim hayatına görkemli açılış töreni ile başladı. İlk ders gününün heyecanını yaşayan öğrenciler, açılış ile hem eğlendiler hem de ders öncesi adaptasyon sıkıntısını attı....

Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi 32. yıl eğitim-öğretim hayatına görkemli açılış töreni ile başladı. İlk ders gününün heyecanını yaşayan öğrenciler, açılış ile hem eğlendiler hem de ders öncesi adaptasyon sıkıntısını attı. Programda her yıl geleneksel hale gelen ilk ders anlatımı da gerçekleşti. İlk dersi Samanyolu Haber TV ve Samanyolu TV'nin ana haber bülteni sunucusu Kemal Gülen işledi.

Samanyolu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış programında İstiklal Marşı, saygı duruşu ve okul tanıtım videosu yer aldı. Daha sonra Okul Müdürü Soner Öner açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında 32 yıllık Samanyolu tecrübesinin nitelikli ve eğitimli nesiller yetiştirmek için yola çıktığına vurgu yapan Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Soner Öner, "Okulumuz, 32. açılış yılını kutladığı bu güne kadar binlerce öğrenci mezun etmiş birçok öğretmenle beraber çalışmış. Birçok başarıya da imza atmıştır. Ancak 32 yıl süre zarfında görünen o ki kalıcı olanın binalar ve insanlar değil eğitime verilen değer ve insan yetiştirme olduğu ortaya çıkmıştır. Samanyolu Koleji geçen 32 yıllık zaman zarfında, yetiştirdiği öğrencileri ile ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarında, proje yarışmalarında, üniversiteye giriş sınavlarında, yabancı dil eğitiminde, kültürel ve sportif faaliyetlerdeki başarılarını, öğrencilerine kazandırdığı, güzel ahlak ve vatan sevgisi ile taçlandırmıştır." diye konuştu.

Geçen yılki YGS ve LYS başarılarına da değinen Öner, "YGS ve LYS'de Fen Lisemiz yüzde 100, Anadolu Lisemiz yüzde 93'lük yerleştirme oranı yakaladı. 2014 yılı mezun öğrencilerimizden; tıp fakültesini 39, hukuk fakültesini 44, mimarlık ve mühendislik fakültesini 73, iktisadi ve idari bilimler fakültesini 58, eğitim-fen edebiyat fakültesini 6 ve yurt dışına da 26 öğrencimiz gitmiştir.” şeklinde konuştu.

    Programda her yıl geleneksel hale gelen ilk ders anlatımı salonda işlendi. İlk dersi Samanyolu Haber Spikeri Kemal Gülen işledi. Kemal Gülen’e Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hakan Yılmaz plaket takdim etti. Geçen yılın olimpiyat, proje, LGS, LYS, spor, dil, kültür-sanat başarılarının yer aldığı slayt gösterisi sunuldu.

    2013-2014 LYS’de başarı elde eden öğrencilere hediyeler takdim edildi. LYS’de TM1. TM2. TM3. Puan türünde Türkiye 1.si olan Ömer Furkan Parmak konuşarak duygularını paylaştı. Parmak, “Başarıda çok ve düzenli çalışmak ne kadar çok söylenip klasikleşse de, bu iş de Allah’ın nasibi vardır.” dedi.

    Açılış programı daha sonra müzik dinletisi ve fotoğraf çekimi ile son buldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri