Samanyolu Haber'de Sıcak Gündem

17 Aralık'ta gerçekleşen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında yaşanan gelişmeler, Samanyolu Haber'de bu akşam ekrana gelecek 'Gündem Özel'de konuşuluyor.

17 Aralık'ta gerçekleşen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında yaşanan gelişmeler, Samanyolu Haber'de bu akşam ekrana gelecek 'Gündem Özel'de konuşuluyor.

Samanyolu Haber Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar'ın konuğu, Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı. Yıkar ve Dumanlı programda, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları karşısında iktidar, muhalefet, yargı ve medyanın tavrını değerlendiriyor. Yolsuzluk operasyonunun ardından Hizmet Hareketi'ne karşı uygulamaya konulan nefret dili ve ötekileştirme girişiminin konuşulacağı programda, bu tutumun toplumda oluşturduğu kutuplaştırma ve huzursuzluk üzerinde duruluyor.

Gündem Özel'de, devletin yargı organı ve emniyet güçleri eliyle yapılan yolsuzluk operasyonu bahane edilerek Hizmet Hareketi'nin hukuksuzca nasıl yaftalandığı konuşuluyor. Ekrem Dumanlı programda, Metin Yıkar'ın sorduğu "Konu yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olduğu halde gündem niçin saptırılıyor? Milletin kafasındaki soruların cevabı neden verilmiyor? Yalan haberler, karalamalar, iftiralar neyin üzerini örtüyor? Bank Asya gibi halka açık bir kurumla ilgili iftiraların amacı ne olabilir? Ortaya atılan ciddi iddialar ve soruşturmalar karşısında hukuk kendi seyrinde neden işlemiyor?, Camiayı siyaset sahnesine çekme gayretlerinin gelecek seçimlerle bir ilgisi olabilir mi?" gibi sorulara cevap verecek.

Bu süreçte yaşananların Türkiye'de yargı algısını nasıl etkilediğinin de konuşulacağı Gündem Özel'de ayrıca, HSYK ile ilgili yapılması planlanan düzenleme, kamu kurumlarındaki tayin ve görevden almaların ne anlama geldiği, Başbakan ve hükümet kanadından yapılan açıklamaların Camia'da nasıl karşılandığı da ele alınacak. Programda son olarak, bu günlerde sıklıkla kullanılan "Haşhaşi, çete, örgüt, paralel yapı" gibi nefret ifadesi taşıyan kötü niyetli tanımlamaların, Başbakan'ın dile getirdiği "gönül dili" ve "kavl-i leyyin" ile nasıl bir arada bulunabildiği ve yaşanan bu olumsuz atmosferden nasıl çıkılacağı gibi konular üzerinde duruluyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri