Samandağ Belediye Başkanı Nehir: Gadir Hum Bayramı Resmi Tatil Olsun

Hatay’ın Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Gadir Hum Bayramı’nı kutladı ve bugünün resmi tatil ilan edilmesi gerektiğini belirtti.    Samandağ Belediyesi'nin resmi internet sitesinden yazılı bir mesaj yayınlayan...

Hatay’ın Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Gadir Hum Bayramı’nı kutladı ve bugünün resmi tatil ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

    Samandağ Belediyesi'nin resmi internet sitesinden yazılı bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Nehir, son yıllarda Ortadoğu'da alevlenen bu yangının bir an önce dinmesi, bütün halkların bir arada barış içinde her zaman bayram havasında mezhep ayırımı yapılmadan herkesin kendi inancını ve ibadetini yerine getirebileceği, insan hak ve hürriyetleri, dini inançlarına saygılı bir dünya olmasını diledi.

    Başkan Nehir, Ali el-Murtaza’nın Peygamberimiz Hz.Muhammed tarafından 'velayet' makamına atandığına inanılan gün olan Gadir Hum’un Alevi Müslümanlar tarafından Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı'na ilaveten Hicri takvimine göre Zilhicce ayının on sekizinci günü de bir bayram olarak kutlandığını hatırlattı.

    Nehir, Alevi vatandaşlarca bayram olarak kutlanan bu günün resmi tatil olmasını da talep ederek “Nasıl ki Ramazan Bayramı'nda, Kurban Bayramı'nda tatil oluyorsa Gadir Hum gününün tatil yapılmasını yetkililerden talep ediyoruz.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri