Samancı: Provokatif oyunlara gelmeyeceğiz

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı düzenlediği basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı düzenlediği basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi. AK Parti il binasında düzenlenen toplantıda konuşan Gülay Samancı, son dönemde artan terör olaylarınıb Türkiye’nin büyümesi ve kalkınmasıyla paralel olduğunu söyledi. Samancı, “Ülkemiz, dünya ölçekli baktığımızda, AK Parti iktidarı ile birlikte, gelişim, değişim ve istikrarın merkezi olmuştur. Ancak bu değişim ve gelişimden rahatsız olanlar ve Türkiye üzerinde emeli bulunanlar, terör olaylarının tırmanması için uğraşmakta olsa da bu yaşanan olaylardan prim ve rant sağlamaya çalışanlar da amaçlarına ulaşamayacaktır. Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle bir bütün olan bu millet provokatif oyunlara, ince hesaplara gelmeyecektir” dedi.

“TEK TİP İNSAN YETİŞTİRME UYGULAMASINA SON VERDİK”

Türkiye’nin eğitim sisteminde yaptıkları yatırımı en önemli yatırımlardan biri olarak gördüklerini dile getiren Samancı, “Tek tip insan yetiştirme uygulamasına son verdik. 28 Şubat süreci ile birlikte çocuklarımız belli yaşta almaları gereken mesleki eğitimden uzak kalmasından dolayı, hem çocuklarımızın meslek sahibi olması engellendi, hem de bugün sanayide çalıştırılacak mesleki eğitime tabi tutulan ara elemanların önü kesilmiş oldu. 28 Şubat ideolojisinin İmam Hatip Liselerini hedef alan yapısı, ülkemizi, eğitimimizi, sanayimizi, ekonomimizi, kısacası bütün yaşantımızı etkiledi. Milli Eğitim yasasında yapmış olduğumuz değişikle okula yeni başlayan çocuklarımızın, altında ezildikleri müfredat yerine, okula uyum programı eğitimi ile eğitim ve öğretimi karmaşık, zor ve sıkıcı olmaktan çıkarılarak her çocuğun kendi kişisel beceri, yetenek ve isteği doğrultusunda meslek alanlarına yönelmesi sağlanmıştır” şeklinde konuştu.

“KONYA’DA İMAR BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLAYACAĞIZ”

Yeni yasama yılında yapılacak düzenlemeyle Büyükşehir Belediyesi Kanununda değişiklik yapılarak, yerel kalkınma ve hizmet alımında karşılaşılan engellerin de ortadan kalkacağını kaydeden AK Partili Samancı, "Konya'mız bütün il sınırları ile birlikte aynı hizmeti alacak ve ayrıca imar bütünlüğünü de sağlamış olacağız. Konya bugün sadece tarımı değil, sanayisi ve üniversite şehri olması ile de gündeme gelmekte, yapılan yatırımlar ve geliştirilen projeler ve stratejiler ile bilimin de merkezi olma yolunda ilerlemektedir. Siyasi istikrarla birlikte ekonomik istikrar ve büyüme de sağlanmış ve Avrupa ülkelerinde ekonomide daralma ve sanayide küçülmeler olurken ülkemizde alınan tedbir ve uygulamalar ve politikalar ile tam aksine gelişmeler yaşanmıştır. Sadece bugüne cevap verecek yatırımlar değil, ülkemizin aydınlık geleceği için önümüze hedef koyarak kararlılıkla yapılan yatırımlarla 2023 hedefine doğru yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri