Salih Sedat Ersöz'ün 3. kitabı çıktı

Gazeteci-Yazar Salih Sedat Ersöz'ün 3. kitabı “Arzın Kalbine Yolculuk ve Haccın İfası” kitabı çıktı.

Kitabın içeriği ile ilgili bilgiler veren Ersöz, “Yazıldığımız andan itibaren, 10 yıl bekledikten sonra nasip olan hac vazifemizi ifa etmemizin ardından, yurdumuza, şehrimize, yuvamıza kavuşunca hatıralardan oluşan 3-4 günlük bir hac yazısı yazmayı düşündüm. Serde, babadan intikal eden bir yazarlık bulaşığı olunca insan yazmadan duramıyor. Bu, yazarlığın gereği yani kaçınılmaz bir hâli galiba” dedi.  Ersöz, kitapla ilgili şunları kaydetti: “Yazar, yaşadığı her olay, gezdiği her ülke ve şehir veya başından geçen her farklı bir macera sonunda hemen kaleme sarılarak yazmaya başlıyor, yazma ihtiyacı duyuyor.

Yazmak, bir yazar için ekmek kadar, su kadar bir ihtiyaç. Hac dönüşü ben de yazmadan duramadım. Ama gel gör ki, kalemime engel olamadım. Yazı serisi 3-4 gün derken 16 günü buldu. Hatta daha yazacak şeyler varken artık yeter diyerek son verdim. Son verdim ama bu defa dost ve yakınlarım sıkıştırmaya başladı. İnanın sayısı yüzü aşan yakınımdan bu yazıları kitaplaştırmam gerektiği ile ilgili talepler geldi. Ben de bu taleplere kayıtsız kalamadım. İçeriğini biraz daha zenginleştirerek kalıcı olmasını sağlamak bakımından kitap olarak yayınlamaya karar verdim. Bu kitap, fıkhi içeriği olan bir hac rehberi değildir.

Hacda yaşanmış olayları konu eden, bir takım bilgiler veren ve bazı dilek, temennileri de dile getiren yazılar yumağıdır. Kitap; yaşanmış olayların anlatılması yönü ile okuyucuyu sıkmadan okunabilmesinin yanında, bir haccın nasıl yapıldığının baştan sona yer alması ve ziyaret edilen yerlerle ilgili bilgiler içermesi, istek ve taleplere yer vermesi bakımından da bir ilki içeriyor diye düşünüyorum. Konun uzmanı ve sahasının üstadı olan değerli hocalarımdan affımı istirham ederken, kıymetli okuyucularıma ve hacı adayı kardeşlerime de faydalı bir hizmet olacağı kanaatini taşıyorum. Kitabıma takdim yazısı yazarak bendenizi onurlandıran Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar hocama şükranlarımı sunuyorum. Bu üçüncü kitabımla sizleri baş başa bırakırken, Yüce Allah’tan, gayretimizi ve hizmet aşkımızı arttırması ve yardımını üzerimizden eksik etmemesini niyaz ediyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri