Salih Eken: Yeni statü etkiledi

Konyaspor A 2 teknik direktörü Salih Eken, TFF’nin yürürlüğe sürdüğü yeni statünün kulüpleri etkilediğini söyledi.
Eken A 2 takımının yeni sezon hazırlıkları hakkında da bilgi verdi. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından A2 Ligi için belirlenen yeni statü tüm kulüpleri olduğu gibi Konyaspor’u da etkiledi. Konuyla ilgili olarak Konuşan Konyaspor A2 takım teknik direktörü Salih Eken yeni statünün tüm kulüpler gibi kendilerine de etkilediğini ifade etti. Eken, “TFF’nin belirlemiş olduğu yeni statü ile birlikte A2 takımında yaş sınırında 3 oyuncunun oynaması kuralı sınırsız olarak değiştirildi. Bu durumun alt yapı için nasıl bir avantaj yada dezavantaj sağlayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. A takımında forma giyemeyen her yaştaki futbolcu bu ligde görev alabilecek. Henüz tüm kulüpler beklemede. Konuyla ilgili olarak nasıl bir yol izleneceği bilinmiyor. Tüm kulüpler birbirini bekliyor” dedi.

A 2 ÇALIŞMALARA BAŞLIYOR

Konyaspor A 2 teknik direktörü Salih Eken yeni sezon çalışmalarına önümüzdeki hafta itibari ile başlamayı düşündüklerini ifade etti. Eken, “ Şuanda altyapı odalarımız tadilatta. Sanırım önümüzdeki hafta içerisinde sonuçlanacak. Odalarımızdaki çalışmalar tamamlandıktan sonra ekip olarak yeni sezon hazırlıklarına başlayacağız. Yaklaşık 15-20 sporcu ile çalışmalarımızı Saraçoğlu tesislerinde gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz sezonda başarılı sonuçlara imza attık ve bunun sonucu olarak 3-4 sporcumuzu A takım kampına gönderdik. Feyyaz, Ali Dere, Niyazi gibi sporcularımızı A takımla birlikte Kızılcahamam’a gönderdik.

Bu sporcularımızla birlikte daha önce A takıma katılan Muhammet Yürükuslu ve Recep Aydın’da bu kamptaki yerini aldı. Amacımız yeni sezonda da başarılı bir ekip oluşturmak. Bunun için çalışmalarımızı sürüyor. Konya’da faaliyet gösteren amatör takımlardan 6-7 oyuncu alacağız. Dışardan da izlediğimiz ve Konyaspor’a gelecekte fayda sağlayacak isimler var. Onları da transfer etmeyi düşünüyoruz. Bu futbolcuların da aramıza katılması ile birlikte yeni sezona daha iyi şekilde gireceğimizi düşünüyorum. Altyapı olarak bizim amacımız yetenekli ve başarılı sporcuları bularak onları Konyaspor A takımına hazır hale getirmek ve daha sonra ise bu oyuncuları A takıma kazandırmak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri