Saldırı Müslümanlar'ı hedef alıyor

Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Fransa'da yaşanan yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması düzenledi.

Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Fransa'da yaşanan yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması düzenledi. İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Suna, "Yaşanan terör saldırısıyla İslam karşıtlığı körüklenmiş ve İslam ülkelerine yönelik bir saldırını zemini hazırlanmışır" dedi

Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları, Fransa'da yaşanan terör olayları ver ardından gelişen olaylarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Çok sayıda partilinin katıldığı basın açıklaması Zafer Camlı Köşk önünde gerçekleştirildi. Grup adına açıklama yapan Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Suna, terörün kimden gelirse gelsin kabulünün mümkün oladığını belirterek, "Fransa'da yaşanan terör olaylarını kınıyoruz. Ancak şurası açıktır ki, bir dergiye yönelik yapılan saldırılarla İslam ve Müslümanlar hedef alınmıştır. Artan İslam karşıtlığı bu olayla körüklenmiş, İslam ülkelerine yönelik yeni bir saldırı bahanesine zemin hazırlanmıştır" dedi.

YEMEN'DEKİ ÖLÜMLER GÖRÜLMÜYOR

Fransa'nın Cezayir, Libya, Tunus, Nijer ve Mali gibi Afrika ülkelerinde emelleri olduğunu söyleyen Suna, konuşmasına şöyle devam etti: "Kaddafi'yi devirmek bahansiyle Libya'ya yapılan ilk saldırı Fransa tarafından gerçekleştirilmiştir. Yine Mali'ye 'İslamcı militanları engellemek' bahanesiyle askeri müdahalede bulunulmuştu. Fransa, Kuzey ve Kuzey Batı Afrika ülkeleri üzerinde etkili olmayı bu sayede Akdeniz'i kontrol altında tutmak çin hazırlandığı Haçlı saldırılarına ülkesinde çatapat patlatarak zmin hazırlıyor. Tıpkı ABD'nin 11 Eylül tezgahı gibi. 2011 yılında Norveç'te 77 kişinin öldürülmesi gerçek bir terör olayı idi. Ancak kimse kalkıp bu Hristiyan terörü demedi. Bu yaşanan olayı da İslami diye nitelendirmek en hafif tabiriyle hastalıktır. Üstelik aynı gün Yemen'de bir bombalı saldırı sonucu 35 kişi ölmüştü fakat ilgi görmedi."

YÜRÜYÜŞE KATILIM ÜMMETİ ÜZDÜ

"Tüm bu yaşana olaylar bu kadar açıkken birileri de çıkıp hepimiz 'Charlie Hebdo'yuz diye gösteri yapıyor" diyen Suna, şöyle konuştu: "Ne acıdır ki Ak Parti kurmay kadrosu ve başbakan, terörü sözde telin amaçlı yürüyüşte bu büyük fesadı çıkaran devletlerin başkanlarıyla beraber kolkola yürüyüşe katılmıştır. Bu kabul edilemez bir durumdur. Bir Müslüman devletin başbakanının bu yürüyüşe kaılması bütün ümmeti üzmüştür. Batı'nın işgal ettiği ülkelerdeher gün onlarca sivil katlediliyor fakat hiçbiri bu kadar yankı uyandırmıyor. Müslümanlar olaylar karşısında daha uyanuk ve ferasetli olmalıdır."

Milli Görüş gençliğinin Hz.Muhammed'e (S.A.V.) hakaret edilmesine tahammül edemeyeceğine vurgu yapan Suna, Bunun bir fikir özgürlüğ olmadığını, sahabeler Peygamber uğruna nasıl can vermiş ise aynı şekildecan vermeye hazır olduklarını ifade etti.

HALİD ŞEN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri