Saldırgan bakın kim çıktı!

Saldırganın üniversite öğrencisi olduğu belirlendi

Bulgaristan 'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin  oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) 8. Olağan Kurultayı'nda parti  lideri Ahmet Doğan 'a yönelik suikast girişiminde bulunan kişinin kimliği  belirlendi.

Saldırganın, Burgaz doğumlu Oktay Hasanov Yenimehmedov (25) olduğu  açıklandı.  Oktay Hasanov Enimehmedov adlı 25 yaşındaki saldırganın Sofya'da Yüksek  Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi'nde 5. sınıfta okuduğu belirlendi. Üniversitenin  Bina ve Tesis İnşaat bölümünde İnşaat Teknik Yönetim dalında ihtisas yapan  Enimehmedov'un mezun olmak için sınavlara hazırlandığı belirtildi.

Enimehmedov, üniversite hocaları tarafından ''sakin ve uslu bir kişi''  olarak nitelendirildi. Açıklamalarda bulunan üniversite öğretim üyeleri, Enimehmedov'un ''terbiyeli, sakin, sessiz ancak çok yalnız bir kişi''  olduğunu söyledi. Hocalar, Enimehmedov'un girişimine bir anlam veremediklerini,  tavırlarında şüpheli herhangi bir durum görmediklerini ifade etti.

Bu arada İçişleri Bakanı Tzvetan Tzvetanov, Enimehmedov'un kongre  salonuna HÖH Gençlik Örgütü üye kartı ile girdiğini, yetersiz olduğunu kabul  ettiği güvenlik önlemlerini kolaylıkla aştığını kaydetti.

 Tzvetanov, Enimehmedov'un geçmişte karıştığı bazı suçlardan 6 sabıka  kaydının bulunduğunu, bu suçlardan 2 kez hüküm giydiğini bildird

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri