Sakarya Nehri Üzerine Yapılan Hes'in Kabul İşlemleri Tamamlandı

Türkiye'nin en büyük nehirleri arasında yer alan Sakarya Nehri üzerinde faaliyete geçirilen hidroelektrik santralinin resmi kabul işlemleri tamamlandı.

Türkiye'nin en büyük nehirleri arasında yer alan Sakarya Nehri üzerinde faaliyete geçirilen hidroelektrik santralinin resmi kabul işlemleri tamamlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (SASKİ) Sakarya Nehri üzerinde yaptığı hidroelektrik santralinde elektrik üretilmi temmuz ayında başlamıştı. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, hidroelektrik santralinin kabul işlemlerinin tamamlandığını söyledi. Deneme sürecinden bu yana 2 milyon 800 bin kilowatt saat enerji ürettiklerini kaydeden Keleş; "Hizmet alanımız ve kalitemiz büyüdükçe enerjiye olan talebimiz de artıyor. Tüketmiş olduğumuz enerjinin yaklaşık üçte ikisini bu santralden üretmeyi hedefliyoruz." dedi.

Toplam 40 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen santralinde enerji üretiminin devam ettiğini belirten Rüstem Keleş, şunları söyledi: "Bugüne kadar boşa akan Sakarya Nehri, santralimiz sayesinde artık enerji üretiyor. Ayrıca HES çevresinde büyükşehir belediyesi tarafından yürütülen rekreasyon projesi de tamamlandığında bu bölge yeni cazibe merkezi olacak. Sakarya Nehri hem enerji üretecek hem de yeni bir yaşam alanına ev sahipliği yapacak." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri