Sahte Operasyona Kandı, Aldığı 78 Bin Tl Mirası Dolandırıcılara Kaptırdı

Eskişehir’de babasından kalan mirası kardeşleri ile mahkeme kararı ile paylaşan M. E., hissesine düşen 78 bin TL’yi alarak evine geldi. Birkaç gün sonra evini arayan ve telefon dolandırıcısı olan sahte polislerin, ‘Terör örgütü sizi...

Eskişehir’de babasından kalan mirası kardeşleri ile mahkeme kararı ile paylaşan M. E., hissesine düşen 78 bin TL’yi alarak evine geldi. Birkaç gün sonra evini arayan ve telefon dolandırıcısı olan sahte polislerin, ‘Terör örgütü sizi dinliyor ve takip ediyor.’ yalanına kandı. M.E., sözde polislerin “Seni takip edip, dinleyenleri operasyon yapacağız. Paranı almak isterken polisler örgüt üyelerin silahla vuracak. Parayı verilen adrese bırak. Operasyon yapılacak” sözüne kandı. M.E. kendisine ilişen örgüt üyelerinin yakalanması için talep edilen mirastan kalma 78 bin lirayı mahallede verilen adrese bıraktı. Bir süre sonra operasyon yapılmadığını anlayan M.E, parayı bıraktığı yere tekrar gittiğinde 78 bin TL’nin yerinde olmadığını fark etti. Dolandırıldığını anlayan M.E., ‘miras param gitti.’ diyerek polise başvurdu.

Alınan bilgiye göre, Eskişehir’in merkez Odunpazarı İlçesi Sultandere Mahallesi’nde oturan 81 yaşındaki M.E., babasından kalan tarlaların paylaşımı konusunda diğer kardeşleri ile anlaşamadı. Bunun üzerine tarlaların adil paylaşılması için mahkemeye müracaat etti. Mahkeme, tarlaların satışına ve bu satış sonucu elde edilen paranın mirasçılara payları oranında dağıtılmasına karar verdi. M.E., yapılan satış sonrasında hissesine düşen 78 bin Türk Lirası'nı avukatından teslim aldı. Ancak Er’in parayı almasından sonra birkaç gün sonra ise başına ilginç bir olay geldi. M.E.’nin ev telefonunu arayan ve kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, banka hesaplarının bir suç örgütü tarafından ele geçirildiğini ve sürekli takip eldiğini bildirdi. Sözde polis telefonda M.E’ye, verecekleri hesaba para yatırması halinde suç örgütü mensuplarının parayı alırken güvenlik güçlerince yakalanacağını anlattı. Sözde polis, bunun için güvenlik güçlerinin bölgede suç örgütü üyelerini yakalamak için uzun namlulu silahlarla görev alacağını ve parayı alınca bu kişilerin ablukaya alınıp yakalanacağını kaydetti.

Ancak M.E., ev telefonundan aradığı sözde polise bankada parası olmadığını ama birkaç gün önce miraslı tarlalarının satıldığını ve buradan gelen 78 bin lirayı avukatından teslim aldığını belirtti. Bunun üzerine telefondaki sözde polis, M.E.’den bu parayı tarif edecekleri yere poşet içerisinde bırakıp bölgeden ayrılmasını, parayı almaya gelen suç örgütü üyelerinin ise çevreye yerleşmiş silahlı polis ekiplerince yapılacak operasyonla yakalayacağını aktardı. Telefondaki sözde polise inanan M.E., tarlaların satışından gelen 78 bin lirayı mahallede verilen adresteki yere poşet içerisinde bıraktı. Ardından bölgeden ayrılarak evine gitti. Bir süre bekleyen ve kendisine telefonda anlatılanların gerçekleşmediğini gören ve bir daha aranmayan M.E., parayı bıraktığı yere gitti. Ancak, bıraktığı yerde 78 bin lira ile polis olmadığını ve her hangi bir operasyon hareketliğinin yaşamadığını fark etti. Bir müddet sonra dolandırıldığını anlayan M.E., karakola giderek yaşadıklarını anlatıp şikayetçi oldu. Polis, 78 bin lirayı alıp kaçan şahıs veya şahısları yakalamak için çalışma başlattı.

Yetkililer tarafından kamuoyuna defalarca bu konuda uyarıların yapılmasına rağmen telefon dolandırıcıları olarak bilinen suç örgütü mensuplarının son kurbanı oldu. Bu olay, bu suç örgütünün ne kadar düzenli, titiz ve planlı çalıştığını ortaya koyması bakımından da dikkat çekici olduğu belirtildi.

Bu arada, Eskişehir’de son günlerde telefonla dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarının artması dikkat çekti. İl Emniyet Müdürlüğü artan bu olaylara karşı ise 30 kişilik özel ekip kurdu. Ekip sayesinde telefonla dolandırıcılık yapan şahıslardan bazıları yakalandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri