Sahte Kimlikle İşe Girdiği Şirketin Yüklü Kamyonunu Çaldı

İstanbul'da, sahte kimlikle girdiği şirkette işe başlayan şahıs, yaklaşık 250 bin dolar değerindeki elektronik eşya yüklü kamyonu çalarak kayıplara karıştı. Şüphelinin mal yükleme anı ve ortalıktan kaybolmadan önceki son görüntüleri...

İstanbul'da, sahte kimlikle girdiği şirkette işe başlayan şahıs, yaklaşık 250 bin dolar değerindeki elektronik eşya yüklü kamyonu çalarak kayıplara karıştı. Şüphelinin mal yükleme anı ve ortalıktan kaybolmadan önceki son görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı. Devlet memuru olduğu öğrenilen asıl kimlik sahibinin ise aynı kişinin karıştığı benzer suçlar sebebiyle mağduriyet yaşadığı ortaya çıktı.

Olay Küçükçekmece'deki bir nakliyat firmasında Pazartesi günü gerçekleşti. Gazetede gördüğü ilana Şinasi S. adına hazırlanan evraklarla müracaat edip Perşembe günü işe başlayan şüpheli, ilk teslimatını Düzce'ye yaptı. Şahıstan şüphelenmeyen iş yeri sahibi Kadir Peksoy, eksik olan evraklarını da hafta içi getirmesini istediği şüpheliyi gelen bir talep üzerine 34 EY 3880 plakalı kamyonla bir başka işe gönderdi. İkinci bir şoför ve kamyonla yükleme yerine gelen şüpheli, yükleme sırasında taşınacak eşyanın elektronik malzeme olduğunu öğrenince telefonla bir yerleri aramaya başladı. Kamyonların trafiğe çıkış yasağı sebebiyle çıkış işlemi geciken kamyonlar farklı otoparklara çekildi. Şoförler 21.00'de buluşmak üzere sözleşirken, 21.00'de telefonu aranan şüpheli, önce kendisini arayan şoförü, "10 dakikaya kadar geliyorum." ikinci aramada ise, "Trafikteyim bir 10-15 dakika sonra oradayım." sözleriyle oyaladı. Üçüncü aramada ise şüphelinin telefonu kapandı.

Durumun bildirildiği nakliyat firması sahibi Kadir Peksoy, aracın ve şoförün başına bir iş gelmiş olmasından endişe etti. Ancak GPRS'ten alınan kamyonun görüldüğü son adrese gidildiğinde aracın yerinde olmadığını fark etti. Israrlı aramalarına rağmen şoförüne ulaşamayan Peksoy, kamyonunun mallarıyla birlikte şoförü tarafından çalındığı ihbarında bulundu. Ancak kamyona ve şoförüne bir türlü ulaşılamadı. Şoförün verdiği kimlik bilgilerinden yola çıkan Peksoy, Şinasi S. adına kayıtlı kimlik bilgilerinin İzmir'deki bir devlet memuruna ait olduğu bilgisine ulaştı. Şinasi S. ile telefonla görüşen Peksoy, aynı şüphelinin Şinasi S. adına hazırlanan kimlik ve evraklarla benzer suçlara da bulaştığı bilgisine ulaştı.

Yaşadıklarının ciddi bir itibar kaybına sebep olduğunu belirten ve esnaf olarak çok zor durumda kaldıklarını dile getiren Peksoy, yetkililerden yardım talebinde bulundu. Peksoy, gerçek kimlik sahibinin sigorta işlemi devam ederken aynı bilgileri kopyalayarak dolandırıcılık yapan bir kişinin aynı bilgilerle ikinci kez sigorta işlemlerinin yapılıyor olmasını ise anlamakta güçlük çektiğini aktardı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri