Şahit Andreas S., Nsu Duruşmasında Avukatını İstedi

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’ne ifade vermek üzere çağrılan Andreas S. isimli şahit avukatı olmadan ifade vermeyeceğini söyledi.

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’ne ifade vermek üzere çağrılan Andreas S. isimli şahit avukatı olmadan ifade vermeyeceğini söyledi.

Anderas S.'nin, 2000 yılından itibaren göçmen kökenli esnaflara yönelik cinayetlerin işlendiği Ceska 83 marka silahı davada sanık olarak yargılanan Carsten S. aracılığı ile Neonazi teröristlere ulaştırdığı iddia ediliyor.

Carsten S. söz konusu silahı davada yine sanık olarak yargılanan Ralf Wohlleben'in siparişi üzerine Neonazi ürünler satan Andreas S.'den satın aldığını ifade etmişti. Bugünkü duruşmada Andreas S. ifade vermeden hemen önce devreye giren Wohleleben'in avukatı, Andreas S.'nin daha önce polise verdiği ifadelerde silahı temin ettiğine dair bilgiler verdiğini hatırlatıp, şimdi mahkemede vereceği ifadenin hakkında soruşturma açılmasına neden olacağı gerekçesiyle genel olarak susma ve avukat hakkı olduğunu gündeme taşıdı.

Bunun üzerine duruşmaya bir kaç kez ara verildi ve şahit olarak duruşmaya gelen Andreas avukatını istediğini söyledi. Daha sonra başhakim Manfred Götzl, hemen avukat ismi veremeyen Andreas'ı tekrar çağırmak üzere serbest bıraktı. Bu durumda Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün üç üyesi ve dört yardımcısı olduğunu savunan Federal Savcılığın dava kapsamında Andreas S.'i neden şikayet etmediği sorusu akla geldi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri