Sahip çıkılacak proje

TÜFAD Başkanı Ali Bingöl ile teknik direktörler Ömer Zengin ve Haldun Üstel, Konya ve Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmak ve kötüye giden futbolu yeniden canlandırmak için harekete geçtiler

Konya ve Türk futboluna yeni yıldız futbolcular kazandırmak amacıyla Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Konya Şubesi (TÜFAD) tarafından organize edilen Gençlik Futbol, Sağlık ve Sosyal Eğitim Projesi'nin basın tanıtımı yapıldı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Konya Şubesi Başkanı Ali Bingöl, Antrenörler Haldun Üstel, Ömer Zengin ve çok sayıda gazeteci katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜFAD Konya Şubesi başkanı Ali Bingöl, “ Türk futbolu giderek geriliyor. Bir an önce önlem alınmalı. Bu gün geldiğimiz noktada Türk Milli takımının durumu ortada. Milli takımın ilk 11'nin 8'i başta Almanya olmak üzere Avrupa'da yetişen futbolcular. Futbolcu yetiştiremiyoruz. Bu gidişe bir dur demek için bu projeyi geliştirdik. Konya ve Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmak ve kötüye giden futbolumuzu yeniden canlandırmak istiyoruz” dedi.

Okullardan başlayan ve en üst noktası Konyaspor olan bir proje geliştirdiklerini söyleyen Bingöl, “Çok kapsamlı bir proje hazırladık. TÜFAD üyesi antrenörler mahallelerden, okullardan yetenekli çocukları toplayarak hem mental hem de fiziki katkı sağlayarak amatör takımlarımıza ve özellikle de Konyaspor'a oyuncu yetiştireceğiz. Uzun soluklu bir proje olacak. Bir çocuğun yetişmesi için ortalama 10 yıl gerekir. Bizimde hedefimiz 2023. Türkiye'nin 2023 vizyonuna uygun olarak ve her alanda başarı amacına hizmet etmek için bu projeye başladık” ifadelerini kullandı.
Bu uzun soluklu ve kapsamlı proje için spor kamuoyunun desteğini beklediklerini söyleyen Bingöl, “Fiziki alt yapının oluşturulabilmesi ve projenin kaynak sıkıntısı çekmemesi için kamu kurum ve kuruluşlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Proje en ince ayrıntısına kadar hesaplandı. Sayısal verilerden yıllık planlara kadar dökümü yapıldı. Çok kısa süre içerisinde çalışmalara başlayıp pratiğe geçeceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından teknik direktör Ömer Zengin proje içeriği ve ayrıntıları hakkında bir sunum yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri