Şahin:Camia olarak 2012ye kilitlendik

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, hazırlıklarının, dünya şampiyonasında büyük başarı elde etmiş bir ekip olarak, 2012 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için olac

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, hazırlıklarının, dünya şampiyonasında büyük başarı elde etmiş bir ekip olarak, 2012 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için olacağını söyledi.

 

Şahin, Tekvando Malatya İl Temsilcisi Murat Turgut'un daveti üzerine geldiği kentte, bir kafeteryada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tekvando Federasyonunun Türkiye'nin en büyük federasyonlarından birisi olduğunu belirten Şahin, 2000 yılından başlayarak olimpiyatlarda madalya aldıklarını ve Türkiye'nin gururu olduklarını ifade ederek, ''Türkiye tekvandoda dünyanın en başarılı federasyonları arasında muhakkak ilk 5'te. Son yapılan dünya şampiyonasındaki göstergeye bakıyoruz. Bir altın, bir gümüş, 4 bronz madalya ile Türkiye dünya üçüncüsü oldu'' dedi. Milli sporcusu Servet Dağcıgül'ün 149 ülkeden bin 400 sporcunun katıldığı dünya şampiyonasında en değerli sporcu unvanına sahip olduğunu anımsatan Şahin, şöyle konuştu: ''Hazırlıklarımız bundan sonra kıtada şampiyon, dünya şampiyonasında büyük başarı elde etmiş bir ekip olarak 2012 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için olacak. Altın madalyayı almak istiyoruz. Bütün amacımız budur. Bunun için çalışmalarımız ziyadesi ile devam ediyor. Çocuklarımız kamplarda. Yıldızlar, gençler, ümitler ve büyükler kategorilerinde çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu arada sadece amacımız madalya almak değil. Tekvando sporunun bir özelliği var. Gençleri topluma kazandırmak, ülkeye kazandırmak. Ülke genelinde antrenör sayımızı artırdık. 2004 yılında 375 olan antrenör sayımız, bugün 3 bin 500'lere geldi. Hakem sayımız 4 binlerde. Edirne'den Kars'a kadar bütün illerde faaliyetimiz var. Bu bizim için bir gurur vesilesidir. Bugün doğudan bir Avrupa şampiyonu, bir dünya şampiyonu çıkıyorsa tekvandonun faaliyetinin ne kadar yoğun olduğunun bir ispatıdır.''2020 olimpiyatlarının Türkiye'de yapılmasını istediklerini bildiren Şahin, şunları aktardı: ''Türkiye bölgedeki gücü ile gelişmesi ile son zamanlarda elde ettiği bu yükselişi ile artık bir olimpiyatı kaldıracak kapasitede olduğunu bütün dünyaya ilan etti. 2004 Olimpiyatları'nı Atina yapmıştı. Bugün Türkiye'nin Atina'dan ne eksiği var. Artık biz spor organizasyonları açısından 2000'den bu tarafa önemli mesafeler kat ettik. Artık hedef olimpiyatlardır. Ufak tefek tamamlanması gereken tesisler varsa Türkiye bunu yapabilecek kapasiteye sahiptir.'' Bir Müslüman ülkenin olimpiyatlara ev sahipliği yapması gerektiğine vurgu yapan Şahin, ''Olimpiyatlar barışı, dinler üstü diyaloğu, ırklar üstü diyaloğu kapsıyorsa bir Müslüman ülkenin de olimpiyatlara ev sahipliği yapması lazım ki, dünya coğrafyasında barışın, olimpizim ruhuna uygun olduğunun olimpiyat komitesi tarafından da artık ispatlanması gerekiyor'' dedi.

 

OLİMPİYAT, ARTIK TÜRKİYE'NİN HAKKI

 

Türk ekonomisinin dünya ekonomileri sarsıntıda olduğu halde büyümesini devam ettirdiğine değinen Metin Şahin, ''Olimpiyat, artık Türkiye'nin hakkıdır. 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliğinin milletimizin, ülkemizin, spor adamlarının katkısı ile geleceğine inanıyorum. Bunu da dünyanın en güzel organizasyonu olacağını düşünüyorum. Bütün dünya yaptığımız organizasyona hayran olacaktır'' diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri