Şahin: Tekvando, diğer branşların önderi

Balkan Ümitler ve Yıldızlar Tekvando Şampiyonası, 26-27 Eylülde Bursada yapılacak. Atatürk Spor Salonunda düzenlenecek turnuvada, Türkiye ile birlikte, Rusya, Moldova, Bulgaristan, Karadağ, Sırbistan, Azerbaycan, Ukrayna ve Romanyadan 200e yakın sporcu mü
Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Kırcı Otel’de düzenlediği basın toplantısında, spor organizasyonlarını, Türkiye’nin dünyaya tanıtımını sağlayan en büyük faktörlerden birisi olarak gösterdi.

Bazı ülkelerin, güzergahları üzerindeki ülkelerle vize problemi yaşaması nedeniyle şampiyonaya katılamadığını dile getiren Şahin, bunun, organizasyonun uluslararası niteliğini etkilemediğini ifade etti. Şahin, erkeklerde son dünya şampiyonasından birincilikle dönmelerinin önemine dikkati çekerek, şunları söyledi: “Son iki yılda elde ettiğimiz başarılarla, dünyanın zirvesine oturduk. Bunu devam ettirmek için çok çalışmamız lazım. Türk gencinin, planlı, hedefe yönelik çalıştığı zaman ulaşamayacağı başarı bulunmadığını ispatladık. Tekvando, elde edilen başarılar ve moral motivasyonla, ülkemizde diğer spor branşlarının lokomotifi ve önderi durumundadır. Çalışmalarımızı sürdürerek, ülkemize madalyalar kazandırmaya devam edeceğiz.”

Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı Chungwon Choue ile Fransızca ve İspanyolca konuşulan ülkelerin federasyon başkanlarının, şampiyonanın konuğu olacağını kaydeden Şahin, “Bu, gelecekte önemli organizasyonların Bursa’ya alınmasında önemli referans olacak” dedi. Şahin, Türkiye’nin şampiyonadaki hedefi sorusuna, “Milli takımımız güçlü. Şampiyonada hedeflerine ulaşabileceklerine, birinci olabileceklerine inanıyorum. Fair-play anlayışı içinde bir şampiyona geçmesini diliyoruz. Sporda amaç, barış, dostluk ve kardeşlik ama her zaman da birinci olmayı hedeflemek lazım. Bizim sporcuların hedefinde de bu var” cevabını verdi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Şahin de organizasyonu düzenlemek için birkaç şehrin daha talipli olduğunu dile getirerek, Bursa tercihinden dolayı federasyon yetkililerine teşekkür etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri