Şahin: Marmaray’ın Açılışına Muhalefet Liderlerini Başbakan Davet Etse Şık Olur

İki kıtayı denizaltından birleştirecek ve 'Asrın Projesi' olarak tanımlanan Marmaray, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90’ıncı yıl dönümünde, 29 Ekim Salı günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katılacağı törenle açılıyor.

İki kıtayı denizaltından birleştirecek ve 'Asrın Projesi' olarak tanımlanan Marmaray, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90’ıncı yıl dönümünde, 29 Ekim Salı günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katılacağı törenle açılıyor. Törene muhalefet parti liderlerinin de katılması gerektiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mehmet Ali Şahin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın muhalefet liderlerini de davet etmesi gerektiğini söyledi. Şahin, "Hatta Sayın Başbakan, liderleri arayıp davet ederse daha şık olur." dedi.

Partisinin Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen temayül yoklamasına katılan Mehmet Ali Şahin, partisinin belediye başkan adaylarını genel merkez yoklamasıyla belirlediklerini, ancak parti teşkilatının da görüşlerini aldıklarını söyledi. 30 Mart 2014’te üçüncü yerel seçimlerde milletin karşısında sınav vereceklerini hatırlatan Mehmet Ali Şahin, "Bu sınavda, daha öncekilerden daha başarılı olmayı hedefliyoruz. Onun için millete takdim edeceğimiz belediye başkan adaylarımızın seçiminde ve tespitinde büyük titizlik gösteriyoruz. AK Parti olarak merkez yoklaması yoluyla belediye başkan adaylarımızı belirliyoruz; ancak bunun için mutlaka teşkilatımızın nabzını yoklamamız gerekiyor; teşkilatımız ne düşünüyor? İşte Bursa’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı AK Parti kurulduğu andan itibaren AK Partili belediye başkanlarınca yönetiliyor. Delegelere yöneltilen sorular var, bunlarını cevaplarını değerlendireceğiz; ancak bunlar tek başına sonuç almamız için yeterli kriterler değil. Teşkilatımızın ne düşündüğünü tespit etmek son derece önemlidir, ama tek başına yeterli değildir. Başka kriterler de kuşkusuz genel başkanlığımızda genel başkanımızın başkanlığındaki 10 kişilik üst kurulca mutlaka değerlendirilecektir. Burada oylama yapılacak, oylama sonuçlarını alıp, Ankara’ya götüreceğiz? 'Neden burada açıklamıyorsunuz?' Daha önce de ifade ettim, biz adaylarımızı genel merkez yoklamasıyla belirliyoruz. Teşkilat yoklaması tek başına belirleyici olmadığı için, farklı spekülasyonlara yol açmamak için neticeyi burada açıklamıyoruz. Ama herkes şundan emin olsun; burada arkadaşlarımızın tercihlerinin son derece objektif şekilde gereği yapılacak ve üst kurulun önüne konulacak. Sizlerin tercihi bizim için önemlidir, başımızın üstünde yeri vardır. Genel merkez olarak, sizlere herhangi bir aday göstermiyoruz." diye konuştu.

ADAY ADAYLARINA HZ. ÖMER ADALETİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Amaçlarının en isabetli adaylarla halkın karşısına çıkmak ve Türkiye genelinde ve Bursa’da en başarılı sonucu almak olduğuna dikkat çeken Mehmet Ali Şahin, 40 gün belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak, görevin sorumluluğunun aday adaylarınca bilinmesi gerektiğini kaydetti. Hz. Ebubekir'in ölümünden sonra halifelik için Hz. Ömer'e teklif götürüldüğünü anlatan Şahin şunları söyledi: "Belediye başkanlığının bir siyasinin üstlenebileceği en ağır sorumluluk olduğunu biliyorum. Bu göreve talip olan arkadaşlarımızın çok ağır sorumluluğa talip olduklarını bilmelerini isterim. Hz. Ebubekir vefa etmiş, Hz. Ömer’i İslam Devleti’nin başına halife olarak getirilmesini teklif etmişler, kabul etmemiş. 'Siz bana, öyle bir sorumluluk teklif ediyorsunuz ki, Dicle kenarında bir kuzuyu kurt kapsa Allah onun hesabını bana soracaktır, o nedenle kabulde tereddüt ediyorum' demiş. Belediye başkanlığı böyle bir şeydir. Doğumdan ölüme tüm vatandaşların sorumluluğunu üstlenmiş oluyorsunuz. Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler değiliz."

HAMASİ SÖZLERLE HİZMET EDİLMEZ

Cumhuriyet'in ilanının 90’ıncı yıl dönümününü milletçe büyük coşku ve heyecanla el ele kutlayacaklarını dile getiren AK arti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cumhuriyet'in demokrasiyle taçlandırılması gerektiğini belirtti. Şahin şöyle devam etti: "Cumhuriyet yani cumhurun, halkın, milletin yönetimi demektir. Demokrasiyle taçlandığında bu yönetim şekli, bugün insanlığın ulaşabildiği en iyi yönetim şeklidir. Cumhuriyeti, demokrasiyle taçlandırmak; millet iradesinin, millet iradesinin dışında başka iradelerin söz sahibi olamayacağı bir noktaya Türkiye’yi ve demokrasiyi getirmek AK Parti olarak 11 yıllık süreç içerisinde bizim en büyük hedefimiz oldu. Bu konuda, çok önemli mesafeler aldık. Cumhuriyete sahip çıkacağız, Cumhuriyetimizi ve tabi ki Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da genişleteceğiz, daha da güçlü hale getireceğiz. Ancak hamasi nutuklar atarak, güzel sözler söyleyerek Cumhuriyet'e layık olamayız. Hizmet ederek, taş üstüne taş koyarak, vatandaşın sorunlarını bir bir çözerek, Cumhuriyet'e layık olabiliriz."

"MARMARAY'IN AÇILIŞINA MUHALEFET BAŞKANLARI DA KATILMALI, BİRLİK VE BERABERLİK GÖRÜNTÜSÜ VERMELİYİZ"

Yüz yılı aşkın bir süredir milletin hayali olan büyük bir projeyi Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bazı yabancı devlet adamlarının katılımıyla hizmete açacaklarını vurgulayan Şahin, şu teklifte bulundu: "Sayın Başbakanımız ve diğer yetkililer İstanbul’da hizmete alacaklar Marmaray Projesi'ni. Denizin altından iki kıtayı birleştiren önemli proje. ‘İşte Cumhuriyet'e böyle layık olabiliriz’ diye düşünüyorum, hizmetlerle. Biz, AK Parti olarak hizmet partisiyiz, hizmet ederek bu millete layık olmaya çalışıyor, hem de Cumhuriyet'e sahip çıkıyoruz. Marmaray Projesi’nin açılışına başka ülkelerden de misafirler gelecek; devlet başkanları, hükümet başkanları. Bu heyecanı bizimle paylaşacaklar, ancak benim bu ülkenin vatandaşı olarak, bir siyasi partinin genel başkan yardımcısı olmamın ötesinde vatandaş olarak, bu anlamlı açılışa diğer siyasi partilerin genel başkanlarının katılımıdır. Onların da katılımı Cumhuriyet'i farklı bir şekilde kutlamamıza vesile olacaktır. Çünkü biz bu hizmetleri, Marmaray’ı AK Parti olarak kendimiz için yapmıyoruz, ülke için hatta tüm insanlık için böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bu heyecanı, diğer siyasi partilerimizin saygıdeğer genel başkanlarının da açılışa katılarak renklendirmeleri benim en büyük dileğim, beklentimdir. Davetiye mutlaka gitmiştir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız ev sahipliği yapıyor. Binali Bey, bunları ihmal etmez. Hatta gönlümden geçen şu ki; Binali Bey, telefonla ana muhalefet partisi genel başkanı başta olmak üzere diğer siyasi parti genel başkanlarını bu açılışa bizzat davet etsin, hatta Sayın Başbakanımızın davet etmesi daha şık olur. Biz, Cumhuriyet'in 90’ıncı yıl dönümünü böylesine birlik ve beraberlik görüntüsü vererek kutlarsak inanıyorum ki milletimizin gönlünü de mesrur etmiş oluruz."

Mehmet Ali Şahin, konuşmasının ardından Tüyap Fuar Merkezi’nde kurulan sandıklarda incelemelerde bulundu. Toplam 2 bin 827 partilinin oy kullanacağı temayül yoklamasında bin 690 kişi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tercihlerini yazacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri