Şahin, güreşe Konya’da dönüyor

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Ramazan Şahin, 25 Mayıs’ta Konya’da başlayacak Büyükler Serbest Güreş 1. Lig müsabakalarıyla güreşe dönüyor.

2008 Pekin Olimpiyatları’nda serbest stilde 66 kiloda altın madalya aldıktan sonra, midesindeki ülser nedeniyle 2 Avrupa ve 1 Dünya Şampiyonası’na katılamayan Ramazan Şahin’in, yaklaşık 2 yıllık aradan sonra, 25-27 Mayıs tarihlerinde Konya’da yapılacak Serbest Güreş 1. Lig müsabakalarında güreşeceği açıklandı.

Rahatsızlığı nedeniyle artık güreşemeyeceği şeklinde hakkında iddialar olan Ramazan Şahin’in, Konya’da güreştikten sonra, 5 Haziran’da Tiflis’teki turnuvaya, 15 Haziran’da da Türkiye Şampiyonası’na katılacağı ve Eylül ayında Rusya’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda da güreşeceği kaydedildi.
BAK: RAMAZAN KONYA’DA GÜREŞECEK
Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Ramazan’ın rahatsızlığı nedeniyle güreşi bırakmasının söz konusu olmadığını ifade ederek, “Ramazan, Konya’daki lig müsabakalarına kendi takımıyla katılacak” dedi. Ramazan’ın durumunu iyi olduğu, uygulanan tedavinin ardından midesindeki yaraların iyileştiğini ifade eden Bak, “Ramazan’ın güreş hayatının son bulması diye bir şey yok. Ramazan, çalışkanlığı ve tecrübesiyle Serbest Güreş Milli Takımı için önemli bir sporcu. 2008’den beri müsabaka yapmıyor. Dünya Şampiyonası öncesi fiziksel olarak hazır olması gerekiyor. Onun için turnuvalara gidecek” diye konuştu.
Nisan ayında Azerbaycan’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda 5-6 sporcunun ilk defa milli olduğunu vurgulayan Osman Aşkın Bak, “Bu değişim de bir yandan sürüyor. Gençleştirme hareketi de var ama Ramazan hazırlanıyor. Ayrıca biz alternatifleri de üretmeye çalışıyoruz. O sıkletteki Yakup Gör ve Mustafa Kaya da tecrübe kazanıyor. Tabii ki Ramazan serbest takımının lokomotifidir” şeklinde konuştu.
BEREKET: “DÜNYADA SIKLETİNİN 1 NUMARASI HALA RAMAZAN’DIR
Serbest Güreş Milli Takımı Antrenörü Adem Bereket, Ramazan’ın rahatsızlığı nedeniyle artık güreşemeyeceği şeklindeki iddiaların kendilerinin de kulağına geldiğini ifade ederek, “Ramazan için ‘rahatsız oldu, güreşi bıraktı’ diyorlar. Böyle bir şey yok. Ramazan ile biz yeni başladık. Bir aydır devamlı günde 2-3 antrenman yapmaya başladı” dedi.
Pekin Olimpiyatları’nın ardından güreşemeyen Ramazan’ı ilk kez tam olarak Konya’daki lig maçlarında göreceklerini dile getiren Bereket, “Lig maçlarının ardından Tiflis Turnuvasında ve Türkiye Şampiyonası’nda da güreşecek. Ramazan’ı Eylül ayında Rusya’da yapılacak Dünya Şampiyonası’na hazırlıyoruz. Ramazan tabii ki güreşecek, kendisine 2012 Londra Olimpiyatları’nı hedef olarak koymuş. Rahatsızlığı geçti, güreşe devam edecek” diye konuştu.
Adem Bereket, Pekin Olimpiyatları’ndan sonra güreşemeyen Ramazan’ın kondisyon kaybı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
“Ancak Ramazan teknik olarak hiçbir şey kaybetmedi. Sadece kondisyon açısından biz onu hazırlayacağız. İnşallah Dünya Şampiyonası’na katılacak. Azerbaycan’daki Avrupa Şampiyonası’nda 66 kilodaki rakiplerini izledik. Ramazan’ın çok rahat yeneceği rakipler. Mindere bugün çıksa, dünyada 66 kilonun lideri hala Ramazan Şahin’dir. 25 Mayıs’ta Konya’da güreşe dönüyor. Rahatsızlığının ardından ilk turnuvası olacak. Doktorlar son görüşmemizde rahatsızlığının tamamen geçtiğini, hiçbir sıkıntının olmayacağını söyledi. İnşallah Dünya Şampiyonası’nda güreşecek.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri