Şahin: 4de 4 yapacağız

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Londra 2012 Olimpiyatları için son şansları olan Avrupa olimpiyat elemelerinde 3 sporcunun daha olimpiyat vizesi alacağına yürekten inandığını söyledi.
Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Londra 2012 Olimpiyatları için son şansları olan Avrupa olimpiyat elemelerinde 3 sporcunun daha olimpiyat vizesi alacağına yürekten inandığını söyledi. Metin Şahin, milli takım sporcuların kamp yaptığı otelde düzenlediği basın toplantısında, 27-29 Ocak tarihlerinde Rusya’nın Kazan kentinde yapılacak olan Avrupa olimpiyat tekvando elemeleri turnuvasına en iyi şekilde hazırlandıklarını belirterek, “Elemelere katılacak 3 sporcumuz da başarılı olarak, olimpiyatlarda ülkemizi başarıyla temsil edeceklerdir. Buna yürekten inanıyorum. Rusya’ya gidecek olan sporcularımız çalışmalarını müsabaka tarihine kadar Kazan’da sürdürecekler. Bilindiği gibi geçtiğimiz Temmuz ayında Azerbaycan’da yapılan dünya olimpiyat tekvando elemelerinde 68 kilo sporcumuz Servet Tazegül birinci olarak olimpiyat barajını geçen ilk sporcumuz olmuştu. Şimdi de bayanlar 48 kiloda Rukiye Yıldırım, 67 kiloda Nur Tatar ve erkekler artı 80 kiloda Bahri Tanrıkulu olimpiyat vizesi için Kazan’da tatamiye çıkacak. Temennim üçünün de olimpiyat vizesi alarak, ülkemizi Londra olimpiyatlarında başarıyla temsil etmeleridir” diye konuştu.
Erkekler artı 80 kiloda mücadele edecek olan dünya şampiyonu ve olimpiyat ikincisi Bahri Tanrıkulu ise olimpiyatlarda Türkiye’yi 3 kez temsil etme şansını yakaladığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Olimpiyatlara katılmaya hak kazanırsam, bu benim 4. ve son olimpiyatım olacak. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ülkemi temsil etmeye devam edeceğim, ancak olimpiyatları zirvede bırakmayı istiyorum” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri