Sahibinden Satılık, Kelepir Tren İstasyonları

Alman Demiryolları (DB), ülkenin güneyinde bulunan eski ve küçük istasyonları satılığa çıkardı. Baden Württemberg civarındaki 10’dan fazla istasyon binasının satışı internetten de duyuruldu. Satışa çıkarılan istasyon binalarından...

Alman Demiryolları (DB), ülkenin güneyinde bulunan eski ve küçük istasyonları satılığa çıkardı. Baden Württemberg civarındaki 10’dan fazla istasyon binasının satışı internetten de duyuruldu. Satışa çıkarılan istasyon binalarından en ucuzu 40 bin Euro’ya Immendingen’de bulunuyor. 1875 tarihinde yapılan istasyon binasının büyüklüğü müştemilatıyla beraber yaklaşık bin 500 metrekare.

Murrhardt Tren İstasyonu da satışa sunulan istasyonlar arasında yer alıyor. 1879 yılında yapılan tren istasyon binası bin metrekarelik alan üzerinde kurulu bulunuyor. 180 bin Euro’ya satışa konan binada bir gastronomi işletmesi ve kiralanabilir bir konut da bulunuyor.

Diğer bir satılık istasyon binası olan Nagold İstasyonu, 1872 yılında yapılmış ancak 2011’de tadilat görmüş. 559 metrekarelik alan konut, gastronomi ve büro olarak kullanıma müsait.

Alp dağlarının uzantısında 770 metre rakımlı bir dağ üzerinde bulunan Storzingen İstasyonu da satılığa çıkarılan istasyonlar arasında yer alıyor. Tren istasyonlarının yanı sıra satılığa çıkarılan taşınmazlar arasında bir de köprü bulunuyor. Rottweil’de bulunan Primtalbrücke tren yolu köprüsü de alıcısını bekliyor.

1923-1928 yılları arasında yapımı tamamlanan köprü, kültürel miras envanterine kaydedildiği 1984 yılından bu yana kullanılmıyor. 143 metre uzunluğundaki köprünün yüksekliği ise 15 metre. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri