Sahibiata Caddesi'ndeki trafik sorununa çare bulun!

Konya'nın trafik çilesi bir türlü bitmiyor. Sahibiata Caddesi tehlikenin adresi oldu. Cadde üzerinde trafik, sıklıkla kilitleniyor.

Kural tanımamazlık, araç akışını engelliyor. Sürücüler arasında büyük kavgalar yaşanıyor. Yasak olduğu halde, aracını cadde üzerine park eden sürücüler; çevredeki esnaf ve taksi şoförlerinden tepki alıyor. Minibüslerin dar cadde üzerinde aşırı hız yapması, ani fren yaparak yolcu alması; kazalara davetiye çıkarıyor. Bir aracın zor geçebileceği genişlikte olan caddede araçların park etmesiyle üç dört araba yan yana diziliyor. Cadde üzerinde uzun araç kuyrukları oluşuyor.

Bölgede özellikle hafta sonları yaya yoğunluğunun fazla olması tehlikeyi daha çok artırıyor. Emniyet ekiplerinin olay ile ilgili yeterince denetim yapmadıklarından şikayet eden taksi şoförleri, yetkililerden yardım bekliyor.  Taksi şoförleri, “Sürücüler, otopark ücreti vermemek için kendilerini de diğer insanları da tehlikeye atıyor. Biz taksi durağına aylık kişi başı 500 TL kira bedeli veriyoruz. Öyle sürücüler var ki aracını taksi durağına bile park ediyor. Trafik polisleri arada bir geliyor, araçların fotoğraflarını çekip, ceza yazıp gidiyor. Uygulama her gün yapılsın. Hafta sonları Kadınlar Pazarı'na ve çevresine birçok insan alışveriş için geliyor. Bölge Cumartesi ve Pazar günü trafiği kaldırmıyor. İnsanların canı yandıktan sonra mı önlem almak gerekiyor?” dedi.

Durumdan rahatsız olan bir vatandaş da şunları kaydetti: “Sahibata Caddesi üzerinde yürürken can güvenliğimizin olmadığını biliyoruz. Dar bir cadde ama araçlar yolu istila etmiş. Minibüs şoförleri aşırı hız yapıyor. En ufak bir hatada yaşanacak kaza can kayıplarına neden olabilir. Tablo karşısında şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz. Polisi aradık, araçların buradan kaldırılmasını istedik. Dakikalarca bekledik, sıkıntıyı bildirdiğimiz halde gelmedi.”

EMRE ÖZGÜL   merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri