Şah ve mat

Konya'da düzenlenen "Türkiye Satranç 1. Ligi" müsabakaları ve "Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası" son tur maçlarıyla sona erdi

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Konya'da düzenlenen "Türkiye Satranç 1. Ligi" müsabakaları ve "Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası" son tur maçlarıyla sona erdi.

Yoğun katılım olduğu ödül törenine Konya Valisi Muammer Erol, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Konya Vali Yardımcısı Dr. Sefa Çetin, TSF Başkanı GülkızTulay, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Elduran, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, TSF Başkan Vekili Prof.Dr. Yusuf Doğruer, TSF As Başkanı Aşkın Keleş, TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri Kasım Yekeler, Uğur Özteke, Prof.Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu, Prof.Dr. Kıvanç Güngör, Nihal Duman, Mustafa İmamoğlu, TSF Eğitim Kurulu Başkanı Aşkın Taşan, TSF MHK Başkanı Dr. Olgun Kulaç, Temsilciler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Anadolu Selçuklu Spor Kulübü Başkanı Mehmet Günbaş, Kulüp Yöneticileri, Antrenörler, Sporcular ve davetliler katıldı.

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası'nda, İstanbul Darüşşafaka Spor Kulübü birinci, Ankara Genç Akademisyenler Eğitim Kültür ve Araştırma Kulübü ikinci, ODTÜ Spor Kulübü de üçüncülüğü elde etti.

İlk 3'e giren takımlar ile İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Spor Kulübü, Adana Dahi Gençlik Spor Kulübü ve İstanbul Dobruca Spor Kulübü, 1. Lig'e yükseldi.

Türkiye İş Bankası Süper Ligi'nde ise Kayseri Şekerspor birinci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor ikinci, Denizli Pamukkale Üniversitesi üçüncü oldu ve Türkiye İş Bankası Süper Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Dereceye girenlere kupa ve madalyaları, Rixos Otelde düzenlenen törenle Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TSF Başkanı GülkızTulay, Konya Valisi Muammer Erol ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay; İlk günden son güne kadar ter döken tüm sporcuları kutlarken; Turnuvada emeği geçenlere başta Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'a teşekkür etti.

Söz sırası yıldızlarda

Satranç Federasyonu faaliyet programı dahilinde bulunan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası 30 haziran 6 Temmuz tarihleri arasında Konya Rixos Otelde yapılacak. Şampiyonaya yaklaşık 300 sporcu katılacak. Konya’da yaklaşık bir haftadır devam eden satranç kulüpler şampiyonası ve birinci lig karşılaşmaları sona erdi. Ancak Konya’da satranç heyecanı bu kez Yıldızlar Türkiye Şampiyonası ile devam edecek. Bu şampiyonada Konya’yı 7 satranççı temsil edecek. İsimleri şu şekilde:  Fatih Demirci,  İlteriş Kaan Turan, Abdulkadir Görgün, Fatih Çelikel, Muhammed Tetik, Hüseyin Oflaz,Leyla Aydın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri