Sağlıkta sorun kalmayacak

Beyhekim Devlet Hastanesi’nin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, “Sağlık konusunda hiçbir şeyi esirgemedik, esirgemeyeceğiz. Yatırımlarla sağlıkta sorun kalmayacak” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da Beyhekim Devlet Hastanesinin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, açılış töreninde, hastanenin bölgenin hareket noktası olduğu için helikopter ambulansa sahip olduğunu söyledi. 
Helikopterler sayesinde ulaşılamayan, gidilemeyen yerlere çok daha kısa zamanda ulaşılabildiğini belirten Erdoğan, bunun için Türkiye'de 18 helikopter ambulansın hizmet verdiğini söyledi. 
Özellikle sağlık noktasında şifa dileğiyle her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarını bildiren Erdoğan, ''Bu konuda hiçbir şeyi esirgemedik bundan sonra da esirgemeyeceğiz. Benim vatandaşım istediği hastaneye gidecek. Vatandaşımız istediği eczaneden ilacını almaya devam edecek ve daha farklı sıkıntıların olduğu yerde bu sıkıntıları da aşacağız. Her şey yüzde yüz hallolmuş değil. Tabi ki eksikliklerimiz var, bu eksiklikler de her geçen gün minimize olarak yok olmuş olacak'' dedi. Erdoğan daha sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile birlikte kurdeleyi keserek hastanenin açılışını gerçekleştirdi. Hastanede tedavi gören 2 hastayı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunan Erdoğan, hastalara çeşitli hediyeler verdi.

JAPON PARKI DA HİZMETE AÇILDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beyhekim Devlet Hastanesi’nde yaptığı açılış ve ziyaretlerin ardından Japon Parkı’na gitti. Tamamlanmış olmasına rağmen uzun süredir açılması beklenen Japon Parkı’nı da hizmete açan Başbakan Erdoğan, burada Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. İftarın ardından bir konuşma yapan Erdoğan, “Bu yakıcı sıcakta muhteşem bir katılımla bizleri ağırladınız. Ama sizin zaten gönlünüzün sıcaklığı bizi ısıtıyordu. Bugün adeta çifte sıcakla ısındık. Ama biliyorsunuz, yanmadan, pişmeden olmuyor. Yandık, piştik ve olduk, olacağız da. Bizi burada çok güzel bir gelecek bekliyor. Geleceğin en anlamlısı da şu anda içinde bulunduğumuz süreçtir'' diye konuştu. 
Başbakan Erdoğan, ''muhalefet partilerinin memura grev hakkı vermeyen bu Anayasa Paketine hayır'' dediklerini belirterek, ''Memura grev hakkı vermek hiç mesele değil. Eğer bu düşüncelerinizde muhalefet olarak samimiyseniz, hemen 12 Eylül'den sonra gelin oturalım. Fazla bir şeye gerek yok. Memurlar ile işçileri birleştirelim, bunları çalışanlar yapalım. Zaten batıda bizim gibi olan yok. Ve bu çalışanlara grev hakkını verelim ama lokavtı da ihmal etmeyeceğiz. Bunu sendikalara da önerdim. Oturalım, bunu değerlendirelim, konuşalım. Fakat koltuklarından korkuyorlar. Biri 'evet' diyor, diğeri 'hayır' diyor. İşçi memur sendikası olmasın, çalışanlar sendikası olsun. Biz buna varız. Bununla ilgili yasal düzenleme fazla vakit almaz. Bu kadar açık konuşuyorum'' dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri