"Sağlıkta şiddetin önüne geçilmeli"

Sağlık-Sen Konya Şubesi’nin düzenlediği Konya genişletilmiş İl Divan Kurulu; Genel Başkan Semih Durmuş ile Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural ile çok sayıda iş yeri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi

Genel Başkan Semih Durmuş, Sağlık-Sen: Emek, Mücadele ve Kazanım demektir” dedi. Bayır Diamond Otelde gerçekleştirilen Sağlık-Sen Konya Şubeleri İl divan kurulu toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Kurulda ilk konuşmayı Sağlık-Sen Üniversitesi Şubesi Başkanı Mithat Şafak , ardından Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nafiz Karlıer birer konuşma yaptı. Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Sağlık-Sen Konya Şubesi olarak 8.574 üyemizle Konyamızda yetkili ve etkili bir sendikayız. Sağlık hizmet kolunda 6.dönem toplu sözleşme toplantısında Sağlık-Sen’in gayretli çalışmaları sonunda büyük kazanımlar elde edilmiştir. Bu kazanımlar sahada sağlık çalışanları tarafından memnuniyetle karşılanmış olup çözüm bekleyen sorunlarımızdan söz etmek istiyorum. 3600 ek gösterge çalışmalarının tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde olmalıdır. 3600 ek göstergesi olan hekimlere yöhelik ilave bir çalışma yapılmalıdır. Sözleşmeli statüde istihdam edilmiş tüm sağlık çalışanları kadroya geçirilmelidir. Döner sermaye sistemi tamamen değiştirilerek yeni bir düzenlenme yapılmalıdır. Sağlıkta şiddet ile mücadele daha kararlı yapılmalıdır. Sendikal mücadelenin önüne ki engeller kaldırılmalı ve bu davaya hizmet eden gönüllülere yapılan baskılara son verilmelidir. İşyerlerinde pandemi kılıfı altında meşrulaştırılan ve giderek arttırılan mobinglerin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmalıdır” dedi.

HEM SAHADA HEM MASADA MÜCADELE EDİLİYOR

Toplantıda konuşan Sağlık- Sen Genel Başkan Semih Durmuş, toplu sözleşme süreci ve önümüzdeki süreçte atılacak adımlara dair değerlendirmelerde bulundu. Sağlık çalışanlarının hak ettiklerini alması için hem masada hem sahada mücadele ettiklerini belirten Durmuş, yapılan siyasi ve bürokratik görüşmelerle mücadeleyi güçlendirdiklerini söyledi. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için önemli kazanımların altına imza attıklarını dile getiren Durmuş, sabit ek ödemede yapılan yüzde 20 artış, sözleşmelilere kadro, 3600 ek gösterge, sosyal hizmet tazminatının artırılması ve kapsamının genişletilmesi gibi kazanımların sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzünü güldürdüğünü kaydetti. Durmuş, “Sağlık- Sen; emek, mücadele ve kazanım demektir. Elde ettiğimiz kazanımlarla, Sağlık-Sen’in kazanımların adresi olduğunu bir defa daha göstermiş olduk. Buna rağmen yapacak daha çok işimiz var. Bir olarak, omuz omuza vererek daha nice kazanımlara imza atacağımıza yürekten inanıyorum” dedi. 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine de değinen Durmuş“Devletin itibarı ve gücü olan memurun yüzünün gülmesi için çalışıyoruz. Bu uğurda mücadele ediyor, ilkelerimizden asla taviz vermiyoruz. Emek veren, ter akıtan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın hakkı ve hukuku Sağlık-Sen’e emanet. Bunun için her platformda mücadele etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde önemli kazanımlara imza atıldığını söyleyerek bu başarının Sağlık-Sen’in mücadelesi ile olduğunu söyledi. Durmuş, “6. Dönem Toplu Sözleşme’de önemli kazanımlar elde ettik. Bu dönemde bizleri destekleyen ve yalnız bırakmayan teşkilatımıza teşekkür ederim. Sağlık-Sen olarak güçlü ve inanmış bir teşkilata sahibiz. Bununla gurur duyuyoruz. Teşkilatımızdan aldığımız güçle mücadelemize devam edeceğiz. Toplu sözleşmede sağlık çalışanlarının sorunlarının çoğunu çözüme kavuşturacak kazanımlar elde ettik. Bu başarıya imza atan her kesime teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri