‘Sağlıkta şiddet itibarı zedeliyor’

Sağlık sisteminde sorunların bulunduğunu söyleyen Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk, “Sağlıkta şiddet, hekim itibarının kaybı, ücret eşitsizlikleri, özlük hakları, çalışma yoğunluğu ve en önemli problemler olarak ifade edilebilir” dedi

Konya Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Selçuk Üniversitesi Keykubat Köşkü’nde iftar programı düzenledi. Programa, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, DEVA Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Seyit Karaca, Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk, Konya Eczacılar Odası Başkanı Ahmet Hakan Koru, Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak ve çok sayıda davetli katıldı. Programda mesleğinde 40 ve 50’inci yılını dolduran doktorlara plaket takdim edildi.

HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk, pandemi döneminde ve doğal afetlerde görevlerini aksatmadan yerine getirdiklerini söyledi. Öztürk, “Tıp Bayramı, adı bayram olsa da Türkiye'deki tıp doktorlarının problemlerinin de konuşulduğu, tartışıldığı bir anma ve kutlama günüdür. Son zamanlarda sağlık sisteminde birçok konuda önemli iyileştirmeler yapılmış olsa da bazı sıkıntılar, eksiklikler mevcuttur, çözüm bekleyen problemler bulunmaktadır. Sağlıkta şiddet, hekim itibarının kaybı, malpraktis, ücret eşitsizlikleri, özlük hakları, çalışma yoğunluğu ve çalışma ortamı olumsuzlukları en önemli problemler olarak ifade edilebilir. Bu problemlerin en az düzeyde hissedilmesi için doktorlarımızın yoğun ve stresli çalışma koşullarında, herkesin güvenine, katkısına ve desteğine ihtiyacı vardır” diye konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR

Sağlık çalışanlarının özveriyle işlerini yaptığını belirten Bahadır Öztürk, şunları söyledi: “Ülkemizin, büyük fedakârlıklarla yetiştirdiği her hekiminden azami düzeyde faydalanması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle tüm yöneticilerimizin ve vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyetle, anlayışla davranmalarını umuyor ve istiyoruz. Deprem felaketi sonrası ve daha önce de salgın döneminde sağlık sistemimizin ayakta tutulması için gece gündüz özveriyle, gerektiğinde kendi yakınlarını bir kenara bırakarak gayret gösteren hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımızın tamamına şükranlarımı sunuyorum. Sağlık alanındaki tüm problemlerin çözülmesini umuyor, insanı yaşatmayı, insanlığa nitelikli bir yaşam sunmayı hedefleyen, kutsal, saygın ve onurlu bu mesleği büyük bir adanmışlıkla yapan doktorlarımız ile diğer sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum.”

ALİ GÖZEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri