Sağlıkta şiddet bir türlü bitmiyor!

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi hemşiresi, hasta yakını tarafından ağır bir şekilde darp edildi. Yaşanan olay hakkında Sağlık–Sen Konya Şubesi basın açıklaması yaptı.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi hemşiresi, hasta yakını tarafından ağır bir şekilde darp edildi. Yaşanan olay hakkında Sağlık–Sen Konya Şubesi basın açıklaması yaptı.

Türkiye'de hasta yakını tarafından şiddet gören sağlık çalışanlarının sayısı gün geçtikçe artırıyor. Sağlık çalışanlarına yapılan şiddet girişimlerinden biri de Konya'da yaşandı. Konya Egitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan olayda, bir hasta yakını sinirlenerek dahiliye servisinde görev yapan Hemşire Serap Elmas'ı darp etti. Sağlık–Sen Konya Şubesi, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği önünde konuyla ilgili basın açıkması yaptı. Açıklamayı yapan Eğitim – Sen Konya Şube Başkanı Himmet Bayar, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her geçen gün Konya'da da yaygınlaşmaya başladığını söyledi. Bayar, “Hemşire Serap kardeşimizin hasta yakını tarafından darp edilmesi Konya'daki bütün sağlık çalışanlarımızı derinden üzmüştür. Bu olayı ve tüm şiddet olaylarını nefretle kınıyoruz” dedi. Hasta ve hasta yakını psikolojisini anlayarak, fedakarlıkla hizmet sunmaya çalıştıklarını ifade eden Bayar, “Serap Hanım ve Serap Hanımın nezdinde şiddete uğarayan  tüm çalışanlarımıza geçmiş olsun derken, bu olayların son bulması için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bu olayda elini kolunu sallayarak kaçıp giden hasta yakınının yakalanmaması ve bu konuda önlem alınmaması düşündürücüdür.Yöneticilerimizden, çalışanlarına sahip çıkmasını ve gerek” şeklinde konuştu. Bayar, sendika olarak yaşanan olayın peşini bırakmayacakalarını kaydederek, “Serap Elmas'ı darp edip kaçan hasta yakının hukuk önünde gerekli hesap vermesi için sendika olarak girişimlerimizi başlattık” dedi.

ADEM DEMİREL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri