Sağlıkçılardan Hastane Eylemi

Bahçelievler Devlet Hastanesi'nin fizik tedavi hastaları için uygun olmadığını söyleyen bir grup, hastane önünde eylem yaptı. Grup eski hastane binasının yeniden yapılarak hizmete girmesini istedi. Bahçelievler Devlet Hastanesi'nin yerel seçimler...

Bahçelievler Devlet Hastanesi'nin fizik tedavi hastaları için uygun olmadığını söyleyen bir grup, hastane önünde eylem yaptı. Grup eski hastane binasının yeniden yapılarak hizmete girmesini istedi.

Bahçelievler Devlet Hastanesi'nin yerel seçimler nedeniyle erken açıldığını öne süren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup, hastane önünde eylem yaptı. Grup, ‘Fizik tedavi hastanemi geri istiyorum’ yazılı dövizler taşırken, ‘İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Araştırma Hastanesine Sahip Çıkıyoruz’ pankartı açtı. Grup sık sık, "Sağlıkta ticaret ölmek demektir, Hastaneler halkındır satılamaz" şeklinde slogan attı.

"FİZİK TEDAVİ HASTALARI İÇİN UYGUN DEĞİL"

İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Bahçelievler Devlet Hastanesi'ne taşındığını söyleyen Doç. Dr. Derya Buğdaycı şöyle konuştu: “5 aydır sürdürdüğümüz bir süreç. Hep bir umutla yeni hastane projesi tamamlanacak, ihale oldu, bu gün bitti yarın bitti gibi oyalamalarla hastanece kandırıldık. Biz devletin sözüne güvendik, bir takım muğlak olayların gerçekleşeceğine inanarak apar topar buraya taşındık. Buraya geldik ki açılmamış bir hastane var. 4 katını biz açtık.”

"BAKANA GÖSTERMELİK HASTA GETİRİLDİ"

Hastane açılışı sırasında bakanın görmesi için geçici hasta getirildiğini iddia eden Doç. Dr. Derya Buğdaycı, "Bakan bey geldi burada açılış yaptığını zannetti. Bizim hastanemizdeki hastalar bir günlük buraya yalandan yatışı yapıldı. O yatış üzerinden burada hastane açıldı denildi. Sonra bizim hastalarımız geri çekildi. Süreç devam etti, seçim bitti, biz buraya bir şekilde taşındık." ifadelerini kullandı.

Eyleme katılan fiziksel engelli Akın Demir ise, “Buradaki ve yeni gelecek engellilerin hemen hemen hepsi mağdur durumundadır. Ortopedi atölyemizi geri istiyoruz. Atölyemiz için başka hastanelerden hizmet alınıyor, doktor ve hemşirelerimiz zor durumda bırakılıyor." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri