Sağlıkçı Asteğmen Adayları Komando Eğitimiyle Eğitiliyor

Sağlık hizmetlerinde görev alacak sağlıkçı asteğmenler, Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda 3 hafta boyunca taktik, sağlık, kültürel, sportif ve askeri eğitimlerden geçiriliyor.Basın mensuplarına kapılarını...

Sağlık hizmetlerinde görev alacak sağlıkçı asteğmenler, Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda 3 hafta boyunca taktik, sağlık, kültürel, sportif ve askeri eğitimlerden geçiriliyor.

Basın mensuplarına kapılarını açan Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nde tabip, eczacı, diş tabibi ve diğer sağlık personelleri olarak görev yapacak olan asteğmen adaylarının hangi şartlarda ne tür eğitimler aldığını kamuoyu ile paylaştı. Şu an askeri birlikte bulunan 04-29 Ağustos tarihleri arasında temel eğitimlerden geçirilen 356. dönem 444 asteğmen adayı en zor şartlarda görev yapacaklarmış gibi eğitime tabi tutuluyor. Taktik, sağlık, kültürel, sportif ve askeri eğitimlerden geçen asteğmen adayları arazide yaptıkları çatışma sahnesi gerçeğini aratmadı. Arazide kolayca kamufle olma taktiklerini öğrenen askerler gerekli durumda yaralanan arkadaşlarına nasıl savaş alanından çıkaracaklarını uygulamalı olarak gösterdi.

Eğitimlerin zor olduğunu ancak kendilerine kattığı öz güven nedeniyle kısa sürede ortama ayak uydurduklarını belirten asteğmen adayı öğrenci Rıfat İlhan, "Ben Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldum. Vatani hizmetimi yapmak için buraya geldim. 20 gündür burada temel askerlik eğitimi alıyorum. Bu ayın sonunda yemin ederek asteğmen olacağım. Daha sonra birliğime katılarak askeri doktor olarak görevime başlayacağım. Kutsal vatani hizmetimi yapmak için geldim. Hizmet kutsal, maksat ulvi olunca her türlü zorluğun üstesinden gelecek enerjiyi kendimizde buluyoruz." dedi.

Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ise yaptığı yazılı açıklamada: "Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda, yedek subay adayları, hiçbir faaliyetin eğitimden daha önemli olamayacağından yola çıkılarak eğitilmektedirler. Asteğmen adaylarının yetiştirilmesinde disiplin, üstün görev anlayışı, yüksek moral ve fiziki güce sahip olma, çağın gerektirdiği bilgi ve beceriye ulaşma, teknolojiyi kullanma daima göz önünde bulundurulmaktadır." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri