Sağlık ve Karaman bölge şampiyonu

Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve Nike firmasının sponsorluğunda 70 merkez de, binlerce takım ve 40 binden fazla futbolcunun katılımıyla gerçekleşen Nike Hal

Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve Nike firmasının sponsorluğunda 70 merkez de, binlerce takım ve 40 binden fazla futbolcunun katılımıyla gerçekleşen “Nike Halı Saha Ligi 2011”  9.Bölge Maçları Konya da sona erdi. Tüm Türkiye de 16 ayrı bölgede yapılan bölge maçlarının bir bölgesinde Konya da gerçekleşti ve başarılı bir şekilde sona erdi. 15-18 yaş kategorisine illerinde saha birincisi olan takımlar katıldı. Konya’dan Yapıcıspor ve Trafospor, Antalya’dan Baros United ve Sol Ayak, Karaman’dan Lions ve Aksaray’dan Karadeniz Spor takımları katılırken, 19-35 yaşlarda; Konya’dan Yeni Sağlıkspor ve Çaparoğlu Branda, Antalya’dan Lokomotif Gençler ve Kabus, Karaman’dan Taktakspor ve Aksaray’dan Aktırnakspor.

Karşılaşmalar geçtiğimiz hafta sonu Emir Halı Sahada oynandı. 15-18 yaş grubunda; Konya Trafospor ve Karaman Lions bay olurken, çeyrek finalde Konya Yapıcı, Antalya Baros United’e 2-1 yenilirken, diğer maçta Antalya Sol Ayak, Aksaray Karadenizspor’u 3-0 yenip yarı finale yükseldi. Yarı finalde Konya Trafospor, Antalya Baros United’i 3-1, Karaman Lions da, Antalya Sol Ayak takımını 4-2 yenerek finale çıktı. 19-35 yaş kategorisinde ise; Konya Yeni Sağlıkspor ve Aksaray Aktırnakspor bay olurken çeyrek final maçlarında Konya Çaparoğlu, Karaman Taktakspor’u 3-0, iki Antalya takımı olan Lokomotif Gençler-Kabus maçında gülen 2-1 lik sonuçla Kabus oldu. Yarı finalde Aksaray Aktırnakspor, Antalya Kabus’u 5-0 yenerken, iki Konya takımının yarı final maçında ise Çaparoğlu takımını, 6-3 yenen Konya Yeni Sağlıkspor oldu ve finale adını Aksaray Aktırnakspor’la beraber yazdırdı.

Final maçları Pazar günü oynandı. 15-18 yaşlarda hakem Fatih Solmaz yönetiminde Karaman Lions ve Konya Trafospor finalinde rakibini 6-2 yenen Karaman Lions küçüklerde 9.Bölge birincisi olurken, büyükler finalinde hakem Mehmet Himyeri’nin yönettiği maçta Aksaray Aktırnakspor’u, 2-1 yenmeyi başaran Konya Yeni Sağlıkspor bölge birincisi olmayı başardı.

Bölge finalleri sonunda açıklamada bulunan Konya Hif İl Temsilcisi İbrahim Karabacak; “Şehrimizde yapılan Nike Halı Saha Ligi 9.Bölge Maçları başarılı ve sorunsuz bir şekilde sona erdi. Deplasman takımlarına elimizden geldiğince yardımcı olarak iyi birer ev sahipliği yaptığımızı düşünüyoruz. Tüm takımlara, turnuvada emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ederken, Nike 9.Bölge Birincileri olan Karaman Lions ve Konya Yeni Sağlıkspor’u tebrik ederim. Bu takımlar hafta sonu Ankara da yapılacak olan süper bölge maçlarına katılacaklarından dolayı orda da başarılarının devamını dilerim” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri