Sağlık TIR’ı Konya’ya geldi

Türk Androloji Derneği tarafından, Bayer ilaç firmasının desteği ile gerçekleştirilen bilinçlendirme kampanyasında Türkiyeye dolaşan sağlık TIRı Konyaya geldi.
Türk Androloji Derneği, Bayer ilaç firmasının desteği ile bilinçlendirme kampanyası düzenliyor. Kampanya kapsamında İstanbul’dan yola çıkan sağlık TIR’ı ülke genelinde 14 ili dolaşarak gönüllü erkekleri şeker, tansiyon ve yağ indeksi taramasından geçiriyor. Daha önce İstanbul, İzmir ve Denizli’de sağlık taraması yapan TIR bugün Konya’ya geldi. TIR, 5 - 6 Şubat’ta Kültür Park’ta, 7 Şubat’ta Kule site’de ve 8 Şubat’ta da Atatürk Stadyumunda gönüllü erkekleri ücretsiz sağlık taramasından geçirecek. Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde ortak basın toplantısı düzenleyen Türk Androloji Derneği ve Bayer firması konu ilgili bilgi verdi.  Toplantıya konuşmacı olarak ünlü spor yorumcusu Ümit Aktan da katıldı.
Türk Androloji Derneği üyesi ve Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Talat Yurdakul, proje sayesinde ülke genelinde 50 bin erkeği sağlık taramasından geçirmeyi planladıklarını söyledi.
Türkiye’de doktora gitme oranın düşük olduğunu ifade eden Yurdakul, sağlık TIR’ına gelenlerin kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçirileceğini aktardı.
Bayer Ürün Müdürü Sinan Aktan ise, içerisinde 4 hemşire ve ileri teknoloji tıbbi cihazların bulunduğu sağlık TIR’ı sayesinde iş yerlerinde, hafta sonu maçlarda, parklarda, kahvelerde erkelere kan şekeri tahlili, bel çevresi ölçülmesi ve tansiyon ölçümü yapılacağını kaydetti.
Sağlık TIR’ına yoğun ilgi olduğunu anlatan Aktan, “Daha önceki illerde 5 bin erkeği sağlık taramasından geçirdik. Yoğun bir ilgi vardı. Bu durumun Konya’da da aynı olmasını bekliyoruz. İsteyen her erkek TIR’da ücretsiz olarak sağlık taramasından geçirilecek.” dedi.

Toplantıya Türk Androloji Derneği üyesi ve Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Talat Yurdakul, Bayer Ürün Müdürü Sinan Aktan, Ünlü spor yorumcusu Ümit Aktan katıldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri