Sağlık-Sen’de seçimler yenilendi

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Sağlık-Sen Konya Şubesi seçimleri, başkan adaylarından Canan Güngör’ün itirazı üzerine yeniden yapıldı
Yapılan itirazı değerlendiren Seçim Kurulu, genel kurulun tekrarına karar vermesinin ardından delegeler dün bir kez daha sandık başına gitti. Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Konya Şubesi’nin ikinci kez yapılan genel kurula adaylar Himmet Bayar, Enes Oruç ve Canan Güngör bir kez daha başkanlık için yarıştı. Seçimlerin sonunda kazanan Himmet Bayar’ın listesi oldu. 128 delegenin oy kullandığı seçimlerde Himmet Bayar 89, Enes Oruç 38 bağımsız aday Canan Güngör ise 3 oy aldı.
Seçimlerde başkanlığa aday olmayan ancak adaylardan Enes Oruç’un listesinde Şube Sekreterliğine aday olan Adem Sazak, yenilen seçimlerin hayırlı olmasını temenni etti. Sazak, “Geçen hafta yapılan seçimlere bağımsız aday olan Canan Güngör’ün Selçuklu Seçim Kurulu’na oylamanın 3 ayrı blok liste kullanılarak yapılmasına itiraz etmesiyle iptal edilmişti.
Seçimlerin çarşaf liste yöntemiyle yapılması gerekiyordu. Seçim Kurulu da itirazı yerinde bularak 2821 nolu kanunun 14. maddesi gereğince seçimi iptal etmişti. Arkadaşlarımız bu gün bir kez daha sandık başına geldi. Alınan sonuç ne olursa olsun şubemiz ve arkadaşlarımız için hayırlara vesile olsun” dedi.
SEÇİM NASIL SONUÇLANMIŞTI?
Sağlık-Sen Konya Şubesi, geçen hafta sonunda mevcut Şube Başkanı Adem Sazak’ın başkanlığa aday olmadığı Genel Kurul’da 2 liste yarışmış, Canan Güngör isimli delege de bağımsız aday olmuştu. 140 delegeden 128’inin oy kullandığı genel kurulda 83 oyla seçimi Himmet Bayar kazanmış, Enes Oruç’un listesi 38, seçimlere itiraz eden diğer aday Canan ise 2 oy almıştı. Dün Hekim evinde yeniden yapılan seçimlerin sonucunda ipi göğüsleyen Himmet Bayar, seçimlerin hayırlı olmasını temenni ederek tüm arkadaşlarına teşekkür etti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Haberleri