Sağlık-sen'de Delege Seçiminde Gerginlik Yaşandı, Seçim İptal Edildi

Memur Sen'e bağlı Sağlık-Sen'de delegelik seçimlerinde tartışmalar yaşanıyor. Antalya ve Aydın'da yaşanılan tartışmaların ardından Muğla'daki delege seçimlerinde ise sahte oy pusulası ve gizli sayım yapılması damga vurdu. Salonda yaşanılan...

Memur Sen'e bağlı Sağlık-Sen'de delegelik seçimlerinde tartışmalar yaşanıyor. Antalya ve Aydın'da yaşanılan tartışmaların ardından Muğla'daki delege seçimlerinde ise sahte oy pusulası ve gizli sayım yapılması damga vurdu. Salonda yaşanılan tartışma ve arbedeye polis müdahale etti. Seçim iptal edildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimlik binasında, Muğla Sağlık-Sen'in Menteşe ilçe delege seçimi yapıldı. Muğla'da 38 delegenin belirleneceği seçime mevcut şube başkanı Ekrem Şababoğlu'na karşı Yusuf Dural kendi listesiyle girdi. Yaklaşık 500 üyenin 340'si oyunu kullandığı seçimde 35 oy ise geçersiz sayıldı. Oy sayımı sırasında Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak'ın, oyları gizli saymaya başlamasıyla tansiyon biranda yükseldi. Salonda kısa süreli yaşanan arbede ve tartışmaların alevlenmesi üzerine sayım işlemi durduruldu.

Yaşanılan kargaşanın devam etmesi üzerine bu seferde Kemal Çırak, sandığın genel merkeze götürülerek, sayılmasını istedi. Bunun üzerine Yusuf Dural, sandığın burada sayılmadan çıkmayacağını, mevcut şube başkanı Şababoğlu'nun desteklendiğini ileri sürdü. Gerginliğin devam etmesi üzerine seçimin yapıldığı salona AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, Memur-Sen Şube Başkanı Hasan Demirtaş geldi. Tartışmaların devam ettiği sırada Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Çırak, bu seferde basın mensuplarını dışarıya çıkartarak, aile içi meselenin görüntülenmesini istemedi. Daha sonra tutanak tutarak, seçimi iptal ettiğini açıkladı.

Yaşanılan duruma tepki gösteren Yusuf Dural, oyların tasnif edildiği sırada odadan çıkartılmak istendiklerini ileri sürerek, "Bize çıkan oylar karşı tarafa yazılıyor. Biz başkana dedik, 'tarafsız insanlar gelsin, tarafsız bir şekilde yazın' diye ama başkanım seçimi iptal etti. Çünkü biz şu anki mevcut yönetime iki kat fark attık. Ben bu hastanenin koridorlarında büyüyen bir sağlıkçı olarak söylüyorum. Bu oylar bizim üyelerimizin hakları. Bizim tek isteğimiz bu oylar gösterilerek, sayılsın. Yusuf Dural yazdığı halde, karşı tarafa artı konuyor. Kapalı oy, kapalı tasnif olmasın. Hak istemekten başka suçumuz yok. Başkan 'ben ne istersem o olur' diyor. Yasada, çalışanların gözünün önünde tasnif yapılıyor diyor. Biz çıkartılmaya çalışılıyoruz. Bugün bütün arkadaşlarımın emeği zayi oluyor. Biz gece gündüz üç ay boyunca çalıştık. Şu an sağlık personelinin bir çığlığıdır bu. Hakkımızı yedirmeyiz." dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak ise seçimlerin demokratik bir şekilde yapıldığını savunarak, şeffaf bir şekilde seçim çalışması yürüttüklerini söyledi. Çırak, "Burada bugün zarfların içerisinden sahte oy pusulaları çıktı. Zaten bu da bizim tutanaklarımızda da var. Bunlarda bir şekilde yönlendirmeyle bu işler yapılmış. Ufak tefek meseleler olacaktır. Bunlar aile içi meselelerdir. Sonuçta tabi ki rekabetler yaşanacaktır. Şeffaf bir şekilde süreç işlemektedir. Dediğim gerekçelerden dolayı seçimi iptal ettik. En kısa sürede tekrardan seçimi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Tartışmaların devam etmesi üzerine salona çok sayıda polis ekibi sevk edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri