Sağlık Meslek Lisesi için imza kampanyası

Sarayönü Sağlık Meslek Lisesi'nin yeniden açılması için bir grup vatandaş tarafından düzenlenen kampanya ile 600 imza toplandı.
 İmza kampanyasının önderliğini yapan Ahmet Solak, ilçedeki Sağlık Meslek Lisesi'nin ilgisizlik nedeniyle kapatıldığını belirtti. 
Solak, Sağlık Meslek Lisesi'nin olmamasının ilçenin önemli bir eksikliği olduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''Bu alanda eğitim almak isteyen çocuklarımız ya Konya'ya, ya da başka ilçelere gitmek zorunda kalıyor. Maddi gücü yeterli olmayanların çocukları ise bu alanda ki eğitimden mahrum kalıyorlar. Kadınhanı ilçesinde 9 öğrenci kalmasına rağmen yapılan girişimler sonucunda buradaki lise kapatılmadı ve yeni bölümler açıldı. İlçemizde ise 15 öğrenci eğitime devam ederken okula kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler başka okullara yönlendirildi. İlçemiz bu okula sahip çıkmayınca kapatıldı. Bu okulun mezunlarının çoğu şu anda sağlık sektöründe çalışıyor.'  Konunun takipçisi olacaklarını belirten Solak, topladıkları 600 imzayı Konya Valiliğine gönderdiklerini de sözlerine ekledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri