Sağlık merkezleri hizmete açıldı

Selçuklu Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla yapılan, 64 Nolu Hacıkaymak Mahallesi Şehit Üsteğmen Mustafa Çuhadar Aile Sağlık Merkezi ve 46 Nolu Musalla Bağları Mahallesi Haydar Ünal Aile Sağlık Merkezleri açılış töreni yapıldı.
2 Aile Sağlık Merkezi’nin açılış töreni Şehit Üsteğmen Mustafa Çuhadar Aile Sağlık Merkezi önünde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Açılış törenine; Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Konya Su ve Kanalizasyon (KOSKİ) Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, AKP Selçuklu İlçesi Başkanı Mustafa Ak ve Şehit Üsteğmen Mustafa Çuhadar’ın ailesi de katıldı. Aile Sağlık Merkezleri’nin açılış töreninde konuşan Hasan Küçükkendirci, 2 sağlık merkezinde 7’şer tane Aile Hekimi ve sağlık personelinin görev alacağını söyledi. İki Aile Sağlık Merkezi’nin toplamda 50 Bin insana hizmet vereceğini vurgulayan Küçükkendirci, “Şehit Üsteğmen Mustafa Çuhadar Aile Sağlık Merkezi ve Musalla Bağları Mahallesi Haydar Ünal Aile Sağlık Merkezleri’nin toplam 14 mahallede 50 Bin vatandaşımıza hizmet verecek. bu merkezler koruyucu sağlık hizmetini de verecekler, insanlar hastalanmadan gerekli teşhis konarak tedavisi yapılacak” ifadelerini kullandı.
‘DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
Açılış töreninde konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu sağlık merkezlerimiz insanlarımıza daha çabuk hizmet verebilmesi için ve vatandaşlarımızın ulaşabilecekleri en yakın yere bu merkezleri açmayı düşünüyoruz. Sağ olsunlar hayırsever vatandaşlarımızda çok yardımcı olarak bu merkezleri açtılar. Güzel hizmetlere adım atacak olan bu sağlık merkezimizin ismi de çok anlamlı bir Şehit kardeşimizin ismini taşıyacak” dedi. Selçuklu İlçesi Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ise “Güzel vesilelerle birlikte olmak insanı gururlandırıyor. Bugün dünden daha iyi durumdayız. Yarında bugünden daha iyi bir konumda ve durumda olmamız gerekir. Burada insanı en çok gururlandıran tablo ise Şehitlerin ölmediğini gösteren bir somut örnekle karşı karşıyayız Şehit Üsteğmen Mustafa Çuhadar kardeşimizin burada hep anılacak. Böyle hizmete imza atan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu. İki Aile Sağlık Merkezi İl Müftüsü Şükrü Özbuğday’ın yapmış olduğu duanın ardından hizmete açıldı.
Mustafa AKÇA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri