Sağlık için bebeğinizi sık sık yıkayın

Konya Vakıf Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hızır Yılmaz, bebeklerle ilgili sık karşılaşılan yanlış uygulamalardan birinin de ilk banyosu için göbek düşmesinin beklenmesi olduğuna dikkat çekti.
Bir çok ailenin bebeğin göbeği düşmeden yıkandığı zaman mikrop kapabileceği inancına sahip olduğunu ifade eden Dr. Hızır Yılmaz, göbek düşme süresi dikkate alındığında bu kadar uzun bir süre içerisinde bebeğin kir içinde kalması çok daha fazla mikrop ve enfeksiyon riski anlamına gelmektedir. Bebeğinizi silerek hiçbir zaman mikroplara karşı yeterli hijyen sağlanamaz” dedi.
Bebeğin doğum sırasında üzerine bulaşabilen doğum sıvı ve salgıları, kan ve kirlerden bir an önce temizlenmesinin sağlının koruması bakımından önemli olduğunu vurgulayan Dr. Hızır Yılmaz, “Bu salgılarla birlikte hastalandırma potansiyeli taşıyan birçok fırsatçı mikrop da bebeğin üzerine bulaşmaktadır. Özel bir durum yoksa ilk 24 saat içinde muhakkak bebek yıkanmalıdır. Banyo sonrası göbek pansumanı yapılması bebeği göbek enfeksiyonundan koruyacaktır. Bebeğe ortamın durumuna göre her gün, gün aşırı veya haftada 2-3 kez banyo yaptırılması yeterlidir. Suyun sıcaklığı 37 civarında vücut ısısına yakın olmalı, bebeğin yanmaması için muhakkak el bileğinize damlatılarak kontrol edilmelidir. Oda sıcaklığına dikkat edilmeli, soğuk algınlığından korunmak için bebek banyoda üşütülmemeli, banyo sonrası temiz kuru ve ısıtılmış giysiler giydirilmelidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri