SAĞLIK-DER Konya Şubesi açıldı

Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (SAĞLIK-DER) Konya Şubesi düzenlenen törenle açıldı.

Şerafettin Caddesi Hekimoğlu İşhanı’nda bulunan merkezin açılışına SAĞLIK-DER Genel Başkanı Uzm.Dr.Kasım Sezen, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, SAĞLIK-DER Şube Başkanı Mustafa Şimşek,  Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, DİYANET-SEN Şube Başkanı Ali Koç ile sağlık çalışanları ve davetliler katıldı. Yapılan duanın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. SAĞLIK-DER Genel Başkanı Uzm.Dr.Kasım Sezen burada yaptığı konuşmada SAĞLIK-DER’in 25 yıllık bir mazisi olduğuna işaret ederek, “Eğer sağlıkta iyi bir noktaya gelindiyse bunda SAĞLIK-DER’in katkısı çok büyük. Çünkü biz fikir üretiyoruz” dedi. Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra konferans ve paneller düzenlediklerini belirten Sezen, şöyle konuştu: “Her yıl sağlık raporu yayınlıyoruz ve bizden başka rapor yayınlayan yok. Bunları yetkili ve ilgili mercilere iletiyoruz. Bu raporumuzdaki önerilerin de pek çoğu uygulamaya geçti. Yakın zamanda Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi’ni gerçekleştireceğiz. Müslümanları bir araya getirip Dünya İslam Sağlık Örgütü’nü kuracağız.”

PROJELER ÜRETİYORUZ

SAĞLIK-DER Şube Başkanı Mustafa Şimşek de yaptığı konuşmada 2015 Haziran’da kongre yaparak Konya’da teşkilat kurduklarını ifade ederek, “2 tane Kültür Bakanlığı projemiz uygulanıyor, 1 tane de AB projemiz onay bekliyor.Meslek mensuplarının dayanışmasını arzu ediyoruz. Kaliteli bir sağlık hizmeti için sağlık mensuplarının dayanışması önemli” ifadelerine yer verdi. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Başaralı yaptığı konuşmada organize olarak, koordinasyon ve motivasyonla başarının sağlanabileceğine işaret ederek, “Biz sağlığın koruyucu hekimliği ile ilgileniyoruz. Dünyada da artık kurumlar işbirliğine doğru gidiyor. Bilgiyi tecrübeyi paylaşmak gerek” şeklinde konuştu. Konya Tabip Odası Başkanı Seyit Karaca da yaptığı konuşmada STK’ların ya aktif bir konumda olduklarını ya da pasif kaldıklarını belirterek, “Umarım ki SAĞLIK-DER üyelerini bir araya getirdiği amaçlara uygun hizmetler gerçekleştirir. Biz Konya Tabipler Odası olarak STK’lar ile her türlü işbirliğine hazırız” dedi.

HÂLİD ŞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri