Sağlık Çalışanları Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü

Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı'nın ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ projesi kapsamında sağlıklı...

Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı'nın ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ projesi kapsamında sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenledi.

Sağlık Bakanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılının Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı olarak ilan edilmesiyle yaklaşık bir yıl boyunca düzenledikleri çeşitli etkinliklerle sağlığın önemine dikkat Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü, personel ve ailelerinin katılımıyla ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ gerçekleştirdi. Yozgat Belediyesi Çapanoğlu Kent Park Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen yürüyüşe İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Akif Karaarslan, personel, eşleri ve çocukları da katıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Akif Karaarslan, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ projesini hayata geçirmesiyle kendilerinin de sağlığın önemine dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Dr. Karaarslan, "Yürüyüş, her yaştan insanların rahatlıkla yapabileceği en kolay spor faaliyetidir. Biz de bu kapsamda gerek çocuklarımızı gerekse diğer yaş grubu insanlarımızın katılımını sağlamak için yürüyüş programları düzenliyoruz. Yürüyüş, koroner kalp hastalığı ve felç riskini de azaltmaktadır; kas ve kemikleri kuvvetlendirmekte, özellikle ileri yaşlarda kadınlarda görülen kemik erimesini önemli derecede azaltmaktadır. Yine obezite riskini azaltarak, obeziteyle gelen hastalıklara karşı koruma sağlar. Yüksek tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur. Biz de bu kapsamda sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekmek için kamu kurumlarımızla birlikte bu tür etkinlikler düzenliyoruz.” dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Karaarslan, bu tür etkinliklerin bundan sonra da devam edeceğini belirterek, yürüyüşe katılan personel ve ailelerine teşekkür etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri