Sağlık Çalışanları Engelliler İçin İletişim Eğitimi Aldı

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin yürüttüğü Engelsiz Hastaneler Projesi sürüyor. Engelli hastaların sağlık personelinden beklentileri ve hastanede yaşadıkları sorunların...

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin yürüttüğü Engelsiz Hastaneler Projesi sürüyor. Engelli hastaların sağlık personelinden beklentileri ve hastanede yaşadıkları sorunların azaltılarak daha iyi bir sağlık hizmeti alması için sağlık çalışanlarına, 'Engelli Bireyle Sağlıklı İletişim Eğitimi' veriliyor. Bu kapsamda yeni başlayan 400 aday memura Hekimevi Konferans Salonu’nda eğitim verildi.

Proje Koordinatörü Uzman Reşan Arlıer, bir yıldır yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Arlıer, projede 80 sivil toplum örgütü ile çalıştıklarını ifade eden Arlıer, projenin tanıtım filmini adaylar ile paylaştı. Arlıer, büyük beğeni ile izlenen filmin sonunda katılımcılara meslek hayatlarında başarı dileyerek, destek ve önerilerini beklediklerini söyledi.

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya da “Bizler, sizler olmadan engelsiz bir dünyada yaşayamayız. Projenin birçok ile örnek teşkil ettiğini söylemekten gurur duyuyorum. Ülkemizdeki başka illere ziyaretlerimizde, belediye başkanları, kurum yöneticileri bize proje kitabını gösterip, incelediklerini kendi şehirlerine uyarlamaya başladıklarını söyleyip tebrik ediyorlar. Bu proje, ülkemiz başta olmak üzere Adanamız için bir başarıdır. Bu şehirde birlikte yaşıyoruz, daha yaşanabilir bir Adana'yı birlikte planlayalım.” diyerek katılımcılardan destek istedi, ardından işitme engelli bireylerle sağlıklı iletişim eğitimi verdi.

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Osman Alıcı ise görme engelli bireyle sağlıklı iletişimde dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda bilgi verdi. Görme engelli bireyle yürüme eğitimi kursiyerlere uygulamalı olarak gösterildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri