Sağlık çalışanları dertli

Sağlık çalışanlarının ek ödemeleriyle ilgili sorunlarınsa çözüm arayacaklarını söyleyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “Ek ödemelerin emekliliğe yansımasını sağlayarak, sendikacılıkta bir çığır açacağız” dedi

Sağlık-Sen Konya Şubesi tarafından düzenlenen genişletilmiş İl Divan Toplantısı Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in katılımıyla gerçekleşti. Atiker Delux Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Halk Sağlığı Müdürü Hüsnü Murat Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü İzzet Güneş, sağlık çalışanları ve çok sayıda misafir katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Himmet Bayar, çalışanlara verilecek yüzde 4’lük enflasyon farkının çok görülmemesi gerektiğini söyledi. Bu farkın verilmesini talep ettiklerini ifade eden Bayar, son 5 yılda sendika olarak önemli çalışmalar imza attıklarını belirtti. Doğum izinlerinin kapsamının gelişmesi, sağlık ödeneklerinin alınması ve başörtü hakkının serbest bırakılmasını Memur-Sen’in sayesinde olduğunu kaydeden Bayar, “Bugün itibariyle üye sayımız 7 bin 726’dır. 18 Şubat için koyduğumuz 8 bin hedefine ulaşmak istiyoruz. Üyelerimizin sorunları için gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Selçuk Üniversitesi ile 288 kişiye yüksek lisans yapmasını sağladık. Geniş katılımlı da eğitim toplantılarını düzenliyoruz. Konya Sağlık-Sen adından söz ettiren bir sendika haline geldik” dedi.

İLKLERİN SENDİKASI

Bayar’dan sonra kürsüye çıkan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise Ermenek’te yaşanan olaylarda ailelere sabır dileyen Memiş konuşmasına şu şekilde devam etti: “İlk kıblemiz, evimiz Mescid-i Aksa işgal altında. Dünya buna sessiz, İslam alemi sessiz ben bu durumu kınıyorum Evimizi sahip çıkmaya davet ediyorum. Diğer sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili çalışmalar başlattık. Meydanların inletilmesini talep ediyoruz. Allah’tan İsrail’i kahretmesini dua ediyoruz” diye konuştu. Sağlık çalışanları yükünün son yıllarda arttığına dikkat çeken Memiş, “Sendikamız Türkiye’de ilklerin sendikası olmuştur. Önümüzdeki dönemde ek ödemelerle ilgili çalışmalarımızı hızlandıracağız. Beraber hareketle ek ödemelerin emekliliğe yansımasını sağlayarak, sendikacılıkta bir çığır açacağız. Önümüzdeki günlerde de okullarda şifahane açacağız. İHH’nın yetim projesine de destek olduk. Konya teşkilatının da destek vereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri