Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Türk Milletine Ömrümüzün Sonuna Kadar Minnettarız

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Balkanlar bizim bir kolumuzdur, bir ayağımızdır.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Balkanlar bizim bir kolumuzdur, bir ayağımızdır. Kaybetmiş de olsak onun ağrısını, onun sancısını yüreğinin derinliklerinde hisseden 75 milyon bir Türk milleti var. Biz Türk milletine ömrümüzün sonuna kadar minnettarız." dedi.

Müezzinoğlu, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde düzenlenen '29 Ocak Milli Kimlik ve Direniş Gününü Unutmadık, Unutturmayacağız' paneline katıldı. Yaptığı konuşmada Balkanların önemine değinen Müezzinoğlu, Balkanların Türkiye'nin bir kolu olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Balkanlar bizim bir kolumuzdur, bir ayağımızdır. Kaybetmiş de olsak onun ağrısını, onun sancısını yüreğinin derinliklerinde hisseden, genlerinin hücrelerinin derinliklerinde hisseden 75 milyon bir Türk milleti var ve biz 75 milyon bu Türk milletine ömrümüzün sonuna kadar minnettarız. Bu milletin bu fıtratıyla Balkanların her köşesindeki kardeşimizin derdi bizim derdimiz. Batı Trakya'daki soydaşlarımızın her sıkıntısı her derdi bizim derdimiz. Yine Lokumcu Mehmet ağabeyin dediği gibi 'Evet Türkiye varsa biz burada varız; Türkiye güçlüyse biz burada güçlüyüz.' Batı Trakyalı kardeşlerim, buradan Balkanlara ve Batı Trakya'ya hiç tereddüdünüz olmasın. Büyük Türk milleti var ve var olmaya devam edecek. Büyük Türk milleti sizin yanınızda ve sizin yanınızda olmaya devam edecek."

Müezzinoğlu, Balkanlarda yapılmak istenilenlere vurgu yaparak, "Yunanlı ne yaparsa yapsın veya farklı devletler hangi tedbirleri alırsa alsın herkes kendisine yakışanı yapar. Herkes kendi medeniyet değerleriyle dik duruşunun sürdürmenin yolculuğunu yapar. Birileri tuzaklarla, birileri asimilasyonla, birileri farklı farklı baskılarla bir milleti yok etmeye çalışmayı kendi fıtratına, kendi medeniyet anlayışına yakıştırabilir. Ama büyük milletin fıtratı 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin' der." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri