Sağlığına kavuşan turistten teşekkür

Geçen ay Muğla’nın Fethiye ilçesinde meydana gelen yamaç paraşütü kazasında yaralanan, ambulans uçakla Konya’ya getirilerek Özel Konya Farabi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Catherine Lowis Hill, 23 gün sonra eski sağlığına kavuşmanın
“Her şey arkadaşlarımla birlikte yamaç paraşütü yapmak için Türkiye’ye gelme fikriyle başladı” diyen Avusturalyalı Catherine Lowis Hill (26), “Daha önce hiç yamaç paraşütü yapmamıştım. Ülkemdeki arkadaşlarımla birlikte yamaç paraşütünün en zevkli yapıldığı yer olan Fethiye’ye gitmeye karar verdik. İlk denememde kötü bir kaza geçirdik. Yaralıydım ve çok acı çektim. İlk yapılan tetkiklerimde vücudumun birçok yerinde kırıklar olduğu ortaya çıktı. En önemlisi ise kalçamda meydana gelen tıpta “Pelvis asetabulum” adı verilen kemik kırığıydı. Yakınlarımın yaptığı araştırmada bu kırığı tedavi edebilecek en iyi doktorun Prof. Dr. Mehmet Arazi olduğunu öğrendik. Ambulans uçakla Özel Konya Farabi Hastanesi’ne getirildim. Yaklaşık 1 aydır buradayım ve gösterilen ilgiden çok memnunum. Şu ana kadar çok acı çektim, gözyaşı döktüm ama her şey geride kaldı” dedi.

Avusturalyalı Catherine’a 24 günde 5 ameliyat yaptıklarını anlatan Özel Konya Farabi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Arazi, “Pelvis asetabulum kemik kırıkları, ülkemizde sayılı merkezde yapılabiyor. Pelvis asetabulum kırığı sık görülmemekte ancak Catherine da olduğu gibi oluşan bu kırıklar iyi tedavi edilmediği takdirde sonuçları son derece ağır olabiliyor. Şu an Catherine çok sağlıklı ve yürüyebiliyor. Kendisini önümüzdeki hafta taburcu etmeyi planlıyoruz” ifadesini kullandı.

Catherine’nin başına gelen olayın çok üzücü olduğunu ancak eski sağlığına kavuşmasıyla üzüntüsünün hafiflediğini söyleyen Başhekim Prof. Dr. Cevat Özpınar, “Ülkemizde böyle bir talihsiz kazanın olması bizi çok üzdü. Ancak başka şehirlerde değil de Konya’ya merkezimize gelmesi bizi gururlandırdı” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri