Aile ve çocukları sanal ortamın risklerinden korumak amacıyla hayata geçirilen güvenli internet uygulaması, tüketiciye de kalkan oldu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'güvenilir', Sağlık Bakanlığı'nın ise 'sağlığa uygun' diye onay vermediği ürünlerin reklam ve tanıtımları, güvenli internet paketine konulmuyor. Sadece ilgili bakanlıkların denetiminden geçen ürünlere izin veriliyor.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, sahte bal gibi gıdalar ile sağlığı tehdit eden ilaç ve diyet ürünlerinin yoğun olarak internette pazarlandığına dikkat çekti.
Güvenli internette tartışmalı markaların yer almadığını belirten Acarer, "Sağlık ve Tarım bakanlıklarının incelemelerinde temiz çıkan ürünleri pakete koyuyoruz. Güvenli internette güvensiz hiçbir ürüne yer yok." dedi.
BTK Başkanı Tayfun Acarer, son dönemde sıkça tartışılan televizyon ve gazetelerdeki güvensiz ürün furyasının internet boyutunu Zaman'a değerlendirdi.
Sahte bal, tavuk etinden sucuk/pastırma, buffalodan kıymalı pide, sağlığa zararlı ilaç ve diyet ürünlerinin yayıncı kuruluşlardan çok internette pazarladığına dikkat çekti. Bu ürünlerin, internet ortamında teşhiri ve pazarlanmasının önlenmesinin insan sağlığı ile tüketicinin korunması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.
BTK Başkanı, tartışmalı markaların reklamlarının güvenli internete giremediğinin bilgisini verdi. Acarer, "Sağlık ve Tarım bakanlıklarının yaptığı incelemeler sonucu temiz çıkan ürünleri güvenli internet paketi içine koyuyoruz. Temiz çıkmayan ürünlerin tanıtımı paket içinde yer almıyor. Güvenli internette, güvensiz hiçbir ürüne yer yok." dedi.
Sağlığa iyi geliyor
Hayata geçirilen güvenli internet uygulaması, tüketiciye de kalkan oldu